7 abilităţi esenţiale pe care orice om ar trebui să le dezvolte

Dezvoltarea personala ar trebuie sa fie preocuparea numarul 1 pe parcursul intregii vieti a oricarei persoane. Orice lucru pe lumea aceasta fie se dezvolta, creste fie stagneaza si moare. Lucrurile stau la fel si in cazul dezvoltarii personale a oamenilor.

13 mai 2019, 08:18
7 abilităţi esenţiale pe care orice om ar trebui să le dezvolte

Niciodata, nimeni n-ar trebui sa considere ca a ajuns la un nivel la care nu mai este posibila dezvoltarea personala. Chiar si la varste inaintate oamenii mai pot acumula cunostinte si deprinderi noi. Care este oare secretul unei vieti implinite?

Iata cateva abilitati esentiale pe care orice om ar trebui sa le dezvolte, mentionate pe Oprah.com:

Dezvoltare personala #1: Abilitatea de a asculta ceea ce nu-ti doresti sa auzi

Ocazional, prietenii, membri familiei si poate persoane straine isi ies din minti si ne spun adevarul despre ceea ce cred despre viata noastra. Uneori fac cu intentia de a ne rani sau din cauza frustrarii sau poate pentru ca au fost la randul lor loviti si acesta este modul lor de a reactiona. Ca raspuns, fie zambim stramb si spunem, „este ceva la care ar trebui sa meditez!” (in timp ce in sinea noastra insiram toate motivele pentru care acea persoana se insala).

Sau, suntem de acord, cel putin la nivel verbal, cu acuzatorul dupa care mergem acasa si suferim o amnezie spontana si uitam cu totul aceasta conversatie. In acelasi timp insa, chiar daca nu esti de acord, asta nu te impiedica sa analizezi la rece punctul de vedere al celeilalte persoane si sa incerci sa intelegi motivul pentru care gandeste asa. Apoi vei putea decide ce trebuie sa faci in legatura cu cele spuse.
Abilitati esentiale #2: Abilitatea de a trece peste „runda 1″

Runda 1 – indiferent ca este vorba despre intalnirea unui prieten pentru prima oara, prima iesire cu un posibil partener sau cand faci sex pentru intaia data – lucrurile pot fi complet aiurea, chiar descurajante. Nimeni nu stie ce cu adevarat ce sa faca in asemenea momente.

Din nefericire, tot atunci oamenii isi formeaza o anumita parere si nu vor sa mearga mai departe. Exista insa si persoane care au invatat sa acorde o a doua sansa iar ele sunt cele care in final vor ajunge si la runda 2012 – momentul in care amandoi sunteti acceptati si intelesi pe deplin cu toate parti bune si (mai ales) cele mai putin bune.
Dezvoltare personala #3: Abilitatea de a gati ceva

Nu poti crea ceva la care n-ai visat – deoarece creatiile vin din cele mai intime si mai puternice dorinti. Iar sa inveti sa gatesti ceva cu adevarat delicious pentru altii nu este doar o modalitate pentru ati arata afectiunea – este si un memento ca atunci cand faci ceva cu dragoste, rezultatul va fi unul excellent.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.