7 greșeli pe care le faci când faci duş. Numărul 5 îţi pune în pericol sănătatea

Deși menținerea igienei personale este foarte importantă, se pare că o mulțime de oameni și-au făcut baie într-un mod greșit. Există multe lucruri diferite pe care le-ați putea face greșit în ceea ce privește obiceiurile pe care le aveți la duș. Aceste lucruri vă pot determina să aveți piele uscată sau cu un aspect ciudat, care să conțină, de fapt, infecții dăunătoare și bacterii. Aceste rezultate se pot întâmpla dacă exfoliți pielea prea mult după baie sau vă spălați cu apa la o temperatură ridicată.

09 apr. 2018, 04:26
7 greșeli pe care le faci când faci duş. Numărul 5 îţi pune în pericol sănătatea

1. Te epilezi cu ceară sau normal înainte de a te spăla.

Iată un fapt pe care foarte puțini oameni îl știu – dacă trebuie să vă radeți sau să-ți îndepărtezi părul, faceți totul după o baie. Rasul înainte de baie lasă porii de pe piele larg deschiși, ceea ce ar putea duce eventual la o piele uscată.

2. Încearcă să nu exfoliezi prea mult.

Unii oameni cred că excesul de frecare a pielii poate face să arate mai bine și mai fină. Din păcate, nu este cazul, deoarece cu cât curățați mai mult pielea, cu atât este mai rău și se usucă foarte tare.

3. Nu cureți scrub-ul după ce-l folosești.

O altă greșeală pentru mulți dintre noi este să nu curățăm sau spălăm scrub-ul corporal sau buretele după ce îl folosim. Dacă nu spălați și uscați aceste obiecte după ce le-ați folosit, celulele moarte ale pielii și apa din interior vor crește în cele din urmă mucegai și bacterii dăunătoare.

4. Folosești prosopul prea mult timp.

Utilizarea prosoapelor este grozavă, dar nu uitați să nu le folosiți pentru perioade prea lungi. Folosirea unui prosop sau menținerea acestuia pe corp timp de ore poate fi dăunătoare, deoarece umezeala va contribui la răspândirea multor bacterii și a altor infecții pe piele.

5. Folosești prea mult săpun.

În timp ce săpunul este o invenție minunată care a salvat milioane de vieți de-a lungul secolelor, dacă cineva folosește săpunul în exces, din păcate, acest lucru poate avea un efect negativ asupra sănătății sale.

6. Folosești deodorant sau săpunuri antibacteriene.

Toată lumea folosește deodorant după duș pentru că miroase extrem de frumos, însă este important să rețineți că majoritatea mărcilor de deodorante conțin substanțe chimice.

7. Faci duș imediat după sală.

Deși dyșul după exercițiu vă poate face să vă simțiți mai bine și mai reîmprospătați, medicii spun că este mai bine să așteptați o oră după ce ați terminat antrenamentul. Motivul pentru aceasta este că trupurile noastre sunt prea calde după exerciții, iar apa rece poate avea un efect șocant.