7 Job-uri la care nu ai nevoie de experiență anterioară pentru a profesa

În acest articol îți vom prezenta pe larg câteva exemple de job-uri la care mai importantă decât experiența este talentul

21 ian. 2022, 13:26
7 Job-uri la care nu ai nevoie de experiență anterioară pentru a profesa

Vrei să te angajezi, dar nu ai mai lucrat niciodată și de aceea nu ai experiență în niciun domeniu în mod deosebit? În acest articol îți vom prezenta pe larg câteva exemple de job-uri la care mai importantă decât experiența este talentul și creativitatea, lucruri pe care dacă le ai în mod natural, ai toate șansele să câștigi bine.

Ghid de turism

Poate că industria turismului nu mai este chiar pe val, așa cum era înainte de pandemie. Dar lucrurile merg spre bine și oamenii au început să călătorească din nou, motiv pentru care și nevoia de ghizi a crescut. Dacă cunoști o limbă străină precum italiana, franceza, germana sau spaniola, poți deveni ghid chiar la tine în țară, ajutând turiști din toată lumea să descopere mai ușor frumusețile patriei noastre și făcându-le șederea la noi cât mai plăcută. Ca să fii ghid de turism cu acte în regulă, trebuie doar să urmezi un curs special pentru ghizi și apoi poți merge la agențiile de turism să te prezinți și să-ți faci reclamă.

Interpret

Nici pentru meseria de interpret nu ai nevoie de experiență anterioară, ci pur și simplu trebuie să stăpânești la perfecție o limbă străină, în afară de engleză. Cele mai bine plătite job-uri de interpret sunt bineînțeles cele care presupun cunoașterea unor limbi străine exotice și dificile precum: araba, chineza sau japonza. Dar se pot face bani și cu germană sau franceză.

Copywriter

În ultimii ani comerțul online s-a dezvoltat enorm și în România. Dacă în 2011 majoritate românilor nici nu concepeau să-și cumpere ceva online, fără să-l vadă mai întâi în realitate, acum se cumpără orice pe internet, de la alimente și îmbrăcăminte și până la materiale de construcție. Iar ca să răzbească în acest univers extrem de competitiv, atât companiile mici, cât și cele mai mari, trebuie să-și facă pagini de prezentare și să-și dezvolte blogul dacă vor să aibă succes. Și cum puține pot suporta un volum atât de mare de muncă pe cont propriu, majoritatea angajează copywriteri, persoane care se pricep la litere și la scris, dispuse să le ajute să-și maximizeze vizibilitatea în mediul online.

Creator de conținut online

În ziua de azi, cu atât de multe platforme sociale complet gratuite, nici nu mai trebuie să deții obligatoriu un blog ca să devii creator de conținut online. Există Facebook care încă se bucură de multă popularitate în România, Instagram care nu și-a atins adevăratul potențial în țara noastră, precum și TikTok, o platformă cu o comunitate de utilizatori în continuă dezvoltare. Alege absolu orce topic îți place și platforma care ți se potrivește cel mai bine și începe să creezi conținut. Poți vorbi despre modă dacă te pasionează hainele, îi poți învăța pe cei care te urmăresc cum să se machieze dacă îți place acest lucru, poți vorbi despre cărți dacă te pasionează lectura și câte și mai câte. Important este doar să fii cu adevărat pasionată de ceea ce prezinți pentru că fanii se adună mai ușor la cei care fac lucrurile din pasiune.

Model de videochat

Nu trebuie să fii model de podium în viața reală ca să devii model de videochat. Dacă îți place să cunoști oameni noi, să te îngrijești și să arăți mereu ca proaspăt scoasă din cutie, atunci meseria de model de videochat ți se potrivește ca o mănușă! Din sutele de oferte de pe internet, analizează-le pe cele care ți se par cele mai atrăgătoare din punct de vedere al avantajelor și începe un job videochat pe care, cu puțin ajutor, îl poți transforma chiar într-o carieră de succes.

Bibliotecară

Dacă îți place lectura, este o idee bună și jobul de bibliotecară. Poate că nu este cel mai bine plătit job de pe piață, dar ce amator de cărți nu ar vrea să fie plătit ca pur și simplu să stea printre cărți, să aibă grijă de ele, să le citească și să le iubească?

Barista

Dacă ești fan cafea, angajează-te la o cafenea în calitate de barista. Dacă este vorba de unul din acele locuri în care se servește cafea de la aparat, îți va fi mai simplu, dar dacă vrei să înveți cum să faci cafea bună indiferent de uneltele pe care le ai la îndemână, acceptă și provocarea unei cafenele în care se vinde cafea la ibric. Vei avea parte de o experiență care te va ajuta toată viața.