7 mituri despre terapia de cuplu

In mod constant cuplurile se confrunta cu provocari. Unele mai mici, iar altele pot creste din ce in ce mai mult pana devin insurmontabile. 

01 ian. 2016, 20:29
7 mituri despre terapia de cuplu

Exista provocari pe care membrii cuplurilor le pot gestiona de unii singuri, insa altele au nevoie de un terapeut de cuplu pentru a fi rezolvate. In momentul in care doi oameni aflati intr-o relatie de cuplu incep sa se perceapa reciproc drept inamici ori sa traiasca ca si cum ar fi doar colegi de camera in loc sa fie parteneri ori cand problemele dintre voi se acutizeaza odata cu trecerea timpului ar trebui sa luati in calcul terapia de cuplu.

Din nefericire exista persoane reticente si nu vad cu ochi buni cautarea de ajutor in exterior. Unul sau ambii parteneri au idei preconcepute despre terapia de cuplu. Iata sapte mituri despre terapia de cuplu precum si adevarul din spatele lor.

Terapia de cuplu nu are o rata de succes scazuta
Din nefericire multi dintre terapeuti nu au suficienta experinta si nu folosesc un model de succes pentru rezolvarea problemelor oamenilor care ajung la ei. Acesta este motivul pentru care exista o rata de succes scazuta.

Tocmai de aceea, este recomandat sa apelezi la specialisti care, de-alungul anilor, au avut mult mai multe succese decat esecuri in abordarea si rezolvarea provocarilor cu care se confrunta membrii cuplurilor.

Terapia de cuplu dureaza pentru „totdeauna”
La un terapeut de cuplu cu experienta si care foloseste tehnicile corecte terapia ar putea fi un proces mult mai scurt decat ai putea crede.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.