7 motive pentru care sexul este esenţial

Într-o relație dintre două persoane sexul este foarte important. Unul dintre motive ar fi că îi unește pe ei doi, dar și că acesta are beneficii pentru ambii parteneri.

22 iul. 2014, 11:27
7 motive pentru care sexul este esenţial

Reduce stresul

Sexul are rol în scăderea tensiunii arteriale. Nu te rușina să îi ceri partenerului tău să te satisfacă, fiindcă astfel vei reduce stresul și vei fi mult mai destinsă.

Ține răceala departe de tine

Nu degeaba se spune că sexul este aspirina naturală. Un studiu a arătat că sexul de 2-3 ori pe săptămână poate stimul producția de anticorpi, cunoscuți și sub numele de imunoglobulină. Aceasta te ferește de răceală și de posibilele infecții.

Sexul îți menține silueta

Aceasta poate fi cea mai plăcută metodă pentru a te menține în formă. Într-o partidă de sex de 30 de minute arzi până la 55 de calorii. Desigur, dacă partida durează mai mult timp, numărul caloriilor eliminate va fi mai mare.

Îți protejează inima

Sexul de cel puțin două ori pe săptămână reduce riscul declanșării unui infarct. Acest lucru este valabil până la o anumită vârstă, fiindcă se cunosc multe cazuri în care, bărbații în special, au suferit un infarct în timpul actului sexual datorită vârstei înaintate și a efortului depus.

Sex, pentru un somn mai liniștit

Oxitocina, un hormon eliminat în timpul orgasmului, stimulează somnul. După o partidă intensă de sex, somnul va fi unul liniștit.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro