7 PAŞI pentru a nu avea probleme de comunicare în CUPLU

Unul dintre ingredientele necesare unei relatii de lunga durata este comunicarea. Sa vorbesti cu partenerul este o forma de comunicare, insa e nevoie de mult mai mult decat atat. Intrebari de genul "Ce-ai facut azi?", "Cum au fost copiii la scoala?", "Cum se simte mama-soacra?" sunt discutii "de suprafata", iar pentru ca un cuplu sa supravietuiasca ar trebui sa aiba grija si la alte aspecte.

05 mai 2019, 09:51
7 PAŞI pentru a nu avea probleme de comunicare în CUPLU

Iata 7 pasi pentru o mai buna comunicare in cuplu, recomandati de specialistii de la beliefnet.com.

1. Asculta

Este foarte greu sa asculti. Dar sa asculti cu adevarat ce spune celalalt, fara sa-l intrerupi, fara sa judeci, fara sa propui solutii in locul lui. Doar sa-l asculti, si atat. Multi dintre noi se tem atat de mult sa nu fie ascultati, incat vorbesc incontinuu. Ironic, chiar cei care vorbesc mult sunt cel mai putin ascultati.

2. Forteaza-te sa auzi

Te-ai oprit din vorbit, insa mintea ta tot cauta lucruri noi si noi pe care sa le spui, pe care ar fi trebui sa le spui, pe care poate ca n-a fost bine ca le-ai spus etc. In tot acest timp, cineva vorbeste, iar tu nu-l auzi, pentru ca esti prea concentrat pe ce vrei tu sa spui. Opreste-te din gandurile tale si asculta cu adevarat! Forteaza-te sa auzi ce spune celalalt.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.