7 reguli de viaţă ca să previi diabetul

Studiile efectuate atestă faptul că 90% din cazurile de diabet tip II la femei poate fi favorizat de patru factori: greutate excesivă, sedentarism, dietă nesănătoasă, fumat. 

05 mai 2015, 06:34
7 reguli de viaţă ca să previi diabetul
Diabetul a devenit o boală din ce în ce mai des întâlnită, mai ales după vârsta de 40 de ani. Deşi moştenirea genetică poate influenţa apariţia diabetului de tip II, totuşi, în ceea ce priveşte cauza bolii, principalii factori sunt cei externi, printre care un mod de viaţă nesănătos.
Iată câteva sfaturi care te ajută să previi apariţia acestei boli.
 
1. Controlează-ţi greutatea
Creşterea în greutate este principala cauză a apariţiei diabetului de tip II, riscul fiind mai mare cu 40% la obezi faţă de normoponderali. În plus, dacă ai o greutate normală, vei reduce şi riscul apariţiei hipertensiunii, a colesterolului, riscurile de artroză şi de accidente cardio-vasculare.
 
2. Fără alimente bogate în grăsimi
Pentru prevenirea diabetului tip II trebuie să consumi puţine lipide. Evită grăsimile de origine animală (carne roşie, ouă, mezeluri, brânzeturi, unt, precum şi ciocolata, îngheţata sau produsele de patiserie). Grăsimile „bune”, cum ar fi cele polinesaturate care pot preveni apariţia diabetului, se găsesc în peşte (somon, ton), uleiuri vegetale lichide şi nuci.
 
Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR