7 semne că cearta cu partenerul îţi poate aduce necazuri în cuplu

Este dificil să ştii care este diferenţa dintre o ceartă sănătoasă şi una toxică când este vorba despre relaţiile de cuplu. Există două tipuri de neînţelegeri. Prima vindecă şi ajută la clarificarea multor lucruri; cea de-a doua distruge relaţia.

31 aug. 2016, 19:45
7 semne că cearta cu partenerul îţi poate aduce necazuri în cuplu

Certurile frecvente, triviale sunt, de obicei, rezultatul faptului ca nu stiti cum sa comunicati. Cand partenerii permit emotiilor sa intre in discutie, risca sa intensifice disputa. In prezent, in multe cupluri cearta le absoarbe fiecare picatura de energie (pe care ar fi putut-o folosi intr-un alt mod). Ar trebui sa te straduiesti sa-i prezinti jumatatii tale punctul tau de vedere int-un mod plin de respect.
Iata 7 semne care demonstreaza ca certurile dintre voi sunt toxice:
Nu doresti sa asculti si varianta celuilalt
Daca refuzi sa asculti ce are de spus jumatatea ta, nu lupti corect de vreme ce comunicarea este un element de baza al oricarei relatii sanatoase. Mai mult, comunicarea poate fi un instrument pentru rezolvarea disputei. Tocmai de aceea, ar trebui sa asculti cu atentie si sa tratezi cu respect punctul de vedere al partenerului/ei tau/le.
Doresti sa castigi
Dorinta de a castiga fiecare disputa este unul dintre cele mai clare semne ca neintelegerile voastre sunt toxice. Faptul ca vrei sa-ti impui de fiecare data punctul de vedere te face agresiv/a. Cum jumatatea ta se simte atacata, conflictul escaladeaza. In plus, daca de fiecare data vrei sa demonstrezi cat esti tu de inteligent/a si refuzi sa discuti problema partenerul/a se va simti lipsit de valoare si neinteles/asa.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.