700 de locuri libere la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, pentru a doua sesiune de admitere

Aproape 700 de locuri la facultăţile Universităţii de Petrol-Gaze (UPG) Ploieşti vor fi scoase la concurs pentru a doua sesiune de admitere care va avea loc la începutul lunii septembrie. Admiterea se face exclusiv pe baza mediei de la examenul de bacalaureat.

26 aug. 2013, 17:35
700 de locuri libere la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, pentru a doua sesiune de admitere

Potrivit datelor furnizate UPG, a doua sesiune de admitere la universitatea ploieşteană se va desfăşura în prima jumătate a lunii septembrie. Astfel, în perioada 5 – 9 septembrie se fac înscrierile, urmând ca în zilele de 10, 12 şi 14 septembrie să fie afişate listele cu cei care au fost admişi.

Pentru a doua sesiune de admitere la UPG Ploieşti au rămas neocupate 699 de locuri la patru dintre cele cinci facultăţi ale universităţii. Dintre cele 699 de locuri doar cinci sunt fără taxă.

Astfel, la Facultatea de Inginerie mecanică şi electrică vor fi scoase la concurs 112 locuri, toate cu taxă. La Facultatea de Tehnologia petrolului şi petrochimie sunt libere cinci locuri fără taxă şi 72 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri neocupate au rămas la Facultatea de Ştiinţe Economice, unde în a doua sesiune ar putea fi admişi 292 studenţi, toţi pe locuri cu taxă. De asemenea, la Facultatea de Litere şi Ştiinţe a UPG Ploieşti au rămas neocupate, după prima sesiune de admitere, 218 locuri cu taxă.

Singura facultate din cadrul Universităţii din Ploieşti la care toate locurile au fost ocupate încă din prima sesiune de admitere este Facultatea de Ingineria petrolului şi gazelor, unde au fost scoase la concurs, anul acesta, 271 de locuri, dintre care 151 fără taxă.

Universitatea din Ploieşti a scos la concurs, anul acesta, 2.391 de locuri la facultăţile de Inginerie mecanică şi electrică, Ingineria petrolului şi gazelor, Tehnologia petrolului şi Petrochimie, Ştiinţe Economice şi Litere şi Ştiinţe. 

Admiterea la toate facultăţile universităţii se face exclusiv pe baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat, taxa de înscriere la fiecare specializare fiind de 100 de lei. Taxa de studii este de 2.900 de lei pe an.

Universitatea din Ploieşti are un campus care include şapte cămine totalizând peste 1.600 de locuri de cazare.