75 de condamnări la moarte în Egipt, pentru participare la o demonstraţie. Alte 47 de persoane au primit închisoare pe viaţă

Egiptul a dat verdictele pentru peste 700 de persoane care erau puse sub acuzare pentru că au participat la o demonstraţie pentru susţinerea Frăţiei Musulmane din 2013, scrie BBC.

08 sept. 2018, 13:31
75 de condamnări la moarte în Egipt, pentru participare la o demonstraţie. Alte 47 de persoane au primit închisoare pe viaţă

Astfel, 75 de persoane au fost condamnate la moarte iar alte 47 au primit închisoare pe viaţă.

Amnesty International a numit procesul ca fiind „incorect” şi o încălcare a Constituţiei din Egipt.

Protestul din 2013 a devenit violent, iar sute de persoane au fost ucise de forţele de securitate.

Mai devreme în acest an, parlamentul din Egipt a oferit imunitate ofiţerilor din armată pentru acţiunile din 2013 şi pentru orice infracţiune comisă între iulie 2013 şi ianuarie 2016.

Cei care au fost condamnaţi în procesul în masă au fost acuzaţi că au incitat la violenţă, crimă şi că au organizat proteste ilegale.

Printre cei condamnaţi la închisoare pe viaţă se află şi membri importanţi şi politicieni din Frăţia Musulmană, inclusiv liderul Mohammed Badie.

De asemenea, a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi fotoreporterul Mahmoud Abu Zeid. Totuşi, este aşteptat ca el să fie eliberat deoarece a petrecut deja cinci ani în închisoare aşteptând finalizarea procesului.