8 beneficii de a avea flori și plante artificiale în casa ta

Florile au fost întotdeauna elemente care au ajutat la transformarea cu ușurință a spațiilor decorative de acasă și de birou. De fapt, florile naturale de ani de zile au fost alegerea multor femei pentru a integra o mică parte din natură în decorul lor.

25 ian. 2024, 10:01
8 beneficii de a avea flori și plante artificiale în casa ta
8 beneficii de a avea flori și plante artificiale în casa ta

În prezent, folosirea de flori artificiale și plante artificiale este cea mai practică și accesibilă modalitate de a continua să avem aceeași atingere naturală în casele și birourile noastre, și asta pentru că ating un aspect apropiat de cele naturale. Atât de mult încât pentru a observa diferența trebuie să le examinăm cu atenție, iar în unele cazuri chiar trebuie să facem un test la atingere.

Folosirea florilor artificiale este din ce în ce mai populară, iar dacă încă nu ați îndrăznit să faceți schimbarea, aici vă împărtășim 10 beneficii de a avea flori și plante artificiale în casa dvs.

1. Sunt ușor de îngrijit
Cu florile artificiale nu trebuie să vă faceți griji cu udarea sau să ceri unui vecin să aibă grijă de orhideele tale în timp ce pleci în excursie. Nu au nevoie de îngrășăminte, apă, transplant de pământ și ghivece noi.

2. Hipoalergenice
Mulți oameni suferă de alergii la polen, pesticide și chiar pot fi alergici la anumite plante. Florile artificiale sunt hipoalergenice, așa că nu mai trebuie să vă faceți griji că veți provoca reacții alergice cu decorul dvs.

3. Ele rămân proaspete
Florile naturale sunt frumoase, dar au o durată de viață scurtă, într-o zi sunt la maxim și brusc se ofilesc. Acest lucru nu se va întâmpla atunci când aveți flori artificiale în casa dvs., deoarece culoarea și aspectul lor plin de viață nu se vor schimba. Trebuie doar să le curățați din când în când și vor fi ca noi, chiar și după luni de zile de cumpărare.

4. Nu sunt toxice pentru animale
Florile și plantele artificiale nu trezesc sensibilitatea olfactiva a animalelor dvs. de companie. Ei pot fi curioși la început, dar în timp vor vedea plantele ca parte a mediului lor.

5. Le poți pune oriunde
Majoritatea plantelor necesita o ingrijire speciala precum: verificarea expunerii lor la soare, a cantitatii de apa pe care o pot primi si a temperaturii incaperii in care sunt amplasate, asa ca trebuie amplasate in locuri specifice din casa. Puteți pune plantele artificiale oriunde doriți!

6. Sunt flexibile și ușoare
Plantele artificiale sunt extrem de practice, asa ca poti da frau liber creativitatii atunci cand faci aranjamente si decoratiuni personalizate. Majoritatea florilor sunt extrem de flexibile, așa că le puteți modela după cum doriți, pentru a le face să arate exact așa cum doriți.

Fiind ușoare, este foarte ușor să le așezi pe mobilier și piedestaluri înalte, fără a provoca daune. În plus, le puteți muta și reloca de câte ori doriți, fără teama de a vărsa ceva. Datorită mobilității și flexibilității pe care ți le oferă florile și plantele artificiale, îți poți permite să-ți transformi aranjamentele obișnuite în decorațiuni epice care să-ți uimească oaspeții.

7. Zero insecte!
Cu toții iubim plantele naturale, dar nu toți iubim insectele care vin adesea cu ele. Este normal ca anumite flori să atragă insectele în casa noastră și acest lucru poate aduce boli și reacții alergice care sunt cel mai bine evitate.

Plantele artificiale, în ciuda faptului că par foarte naturale, nu au aroma și, prin urmare, insectele nu sunt atrase.

8. Se adaptează stilului tău
Când folosiți plante și flori artificiale pentru a vă decora casa sau biroul, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la dimensiunea sau materialul ghiveciului sau al vazei. De asemenea, poți alege flori care se potrivesc perfect cu culorile decorului casei tale și poți găsi variații în diferite stiluri pentru a le combina după bunul plac.

Acum că știți care sunt beneficiile de a avea plante și flori artificiale, este timpul să le includeți în decorul dvs. Îndrăznește să dai mai multă culoare și armonie casei sau biroului tău fără complicații.