8 martie 2019, ZI LIBERĂ pentru angajate din România. TICHETE CADOU de Ziua femeii la unele companii

Zile Libere 2019 - 8 martie zi liberă. Ce cadou primesc angajatele din România de 8 martie.

07 mart. 2019, 07:50
8 martie 2019, ZI LIBERĂ pentru angajate din România. TICHETE CADOU de Ziua femeii la unele companii

Ziua de 8 martie este cunoscută ca fiind Ziua Internațională a Femeii. Această zi este menită să sărbătorească femeile din întreaga lume, fie ele mămici, bunici, mătuși sau fete. Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în următoarele state: Albania, Algeria, Angola, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambia. 

În țări precum Rusia și Ucraina, ziua de 8 martie este declarată zi liberă prin lege. În China, femeile au după-amiaza de 8 martie declarată liberă. Din nefericire, în România, doar unele companii private aleg să își răsplătească angajatele într-un mod deosebit oferindu-le fie întreaga zi liberă, fie după-amiaza liberă.

Ce cadouri primesc femeile de 8 martie

Această zi de primăvară nu e considerată doar Ziua Femeii, ci și Ziua Mamei, fiind ziua în care copii își arată respectul, iubirea și generozitatea față de mamele lor. Cei mici le oferă mamelor flori, bomboane și mărțișoare, arătându-și recunoștința pentru toate lucrurile pe care mamele lor le-au făcut cu atâta dragoste pentru ca ei să crească armonios.  

Dacă angajatele nu primesc drept cadou o zi sau o după-amiază liberă, atunci primesc daruri specifice acestei zile. Majoritatea cadourilor de 8 martie care sunt împărțite la locul de muncă constă în flori, bomboane sau alte dulciuri, dar și cadouri mai scumpe cum ar fi cosmetice sau accesorii.

Tichete cadou de 8 martie Ziua Femeii. Ce surprize pregătesc angajatorii de Ziua Internaţională a Femeii

De 8 Martie, ziua Internațională a Femeii, angajatele din România vor fi răsfățate de către angajatorii lor cu tichete cadou. Păstrând și anul acesta tradiția din trecut, angajatorii se pregătesc să le ofere angajatelor lor o supriză de Ziua Internațională a Femeii, acordându-le tichete valorice. De altfel, vânzările de tichete cadou pentru 8 Martie vor crește cu 10% în 2019 față de anul trecut, arată statisticile.

Tichete cadou de 8 martie Ziua Femeii. Tichetele cadou pentru femei vin însoțite de beneficii financiare atât pentru angajator, cât și pentru angajate, pentru că sunt scutite de contribuții sociale și de impozitul pe venit până la valoarea de 150 de lei de persoană.

În prezent, tichetele cadou pentru Ziua Femeii reprezintă 4% din totalul anual de tichete cadou acordate salariaților că beneficiu social.

De 8 martie, Ziua Internațională a Femeii 2019, numărul companiilor care acordă tichete cadou a crescut cu 45% în 2017, comparativ cu 2016, la fel și valorilor acestora.