9 dintre cele mai periculoase lucruri pe care le ai în bucătărie despre care nu ştiai

Există anumite lucruri în bucătăria fiecărui dintre noi pe care le folosim în fiecare zi; ele sunt lucruri obișnuite și par absolut sigure pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru, de aceea nu ne-am fi gândit niciodată la faptul că ele ar putea să fie periculoase.

02 mart. 2018, 15:26
9 dintre cele mai periculoase lucruri pe care le ai în bucătărie despre care nu ştiai

1. Caserolele de plastic

Pentru a face ca plasticul să fie flexibil, unii producători adaugă anumite chimicale ce pot duce la apariția unor probleme de sănătate destul de grave. Aceste chimicale pot ajunge în alimentele din caserole și pot avea efecte grave pe termen lung. 

2. Chiuveta

Dacă particule din mâncarea ta rămân în chiuvetă pentru un anumit timp, ele încep să creeze un mediu propice pentru apariția culturilor de bacterii precum salmonela și multe altele similare. Trebuie să te asiguri că speli și chiuveta la fel de bine ca vasele tale. 

3. Cuțitele

Cuțitele tale ar trebui să fie mereu ascuțite și curate. Dacă ele nu sunt suficient de bine ascuțite, este posibil ca ele să alunece atunci când încerci să tai ceva, asta ducând la unele posibile tăieturi și accidente neprevăzute. 

4. Bureții

Un burete obișnuit de bucătărie este un mediu foarte bun pentru apariția bacteriilor într-un timp scurt. Dacă îl clătești nu vei împiedica înmulțirea patogenilor. Pentru a omorî bacteriile, poți să pui în cuptorul cu microunde buretele ud sau să îl pui într-un vas cu înălbitor diluat timp de câteva minute. 

5. Prosoapele de mâini

Prosoapele de mâini sunt unele dintre cele mai murdare lucruri din bucătăria ta. Le atingi tot timpul, chiar și înainte să te speli pe mâini și din nou atunci când gătești. Acesta reprezintă un mod prin care bacteriile pot ajunge în mâncarea ta. 

6. Odorizantele de cameră

Chimicalele care sunt folosite în mai toate tipurile de odorizante de cameră pot duce la afectarea serioasă a plămânilor și chiar la apariția cancerului. Este mai bine să îți aerisești bucătăria în mod natural decât să folosești constant un astfel de produs. 

7. Gazul de la cuptor

Nu uita niciodată să verifici dacă ai oprit gazul de la cuptorul aragazului tău înainte să te duci la culcare sau înainte să pleci de acasă. Asta te va ajuta să fii în siguranță atât tu cât și cei din jurul tău. 

8. Tigăile de teflon

Probabil că și tu folosești o tigaie cu teflon pentru ca mâncare ta să nu se lipească, dar trebuie să știi că o astfel de tigaie dacă este supra încălzită, va emite niște vapori toxici. Așa că în acest caz este indicat să folosești o tigaie mai rudimentară. 

9. Fundul de tăiat

Întotdeauna ar trebui să folosești funduri de tăiat separate pentru carne și pentru legume. Carnea crudă poate conține anumite bacterii care duc la apariția unor probleme grave. Și nu folosi niciodată funduri crăpate deoarece bacteriile se vor strânge mereu acolo.