9 luni de la tragedia care a cutremurat România: Slujbă religioasă în faţa clubului Colectiv VIDEO

Au trecut 9 luni de la cea mai mare tragedie care a zguduit România, însă durerea celor care şi-au pierdut copiii în Clubul Colectiv este la fel de mare. Sâmbătă, în faţa clubului s-a ţinut o slujbă de pomenire pentru tinerii care au murit arşi de vii.

30 iul. 2016, 18:41
9 luni de la tragedia care a cutremurat România: Slujbă religioasă în faţa clubului Colectiv VIDEO

La nouă luni de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă în faţa clubului Colectiv este în continuare un altar. Deasupra lui veghează fotografiile celor 64 de suflete care au dispărut în clubul groazei.

La slujba de pomenire, oficiată în faţa clubului Colectiv – locul unde în fiecare zi de 30 din ultimele nouă luni familiile celor 64 de tineri decedaţi, dar şi cei care au reuşit să scape cu viaţă din incendiu se adună pentru a aprinde lumânări şi a aduce flori sau amintiri – au venit, sâmbătă, doar câteva persoane.

Printre ei au fost însă și prieteni care s-au aflat în noaptea dezastrului în clubul groazei. Au o singură întrebare pentru cei vinovaţi. „Trăiesc cu ei? cum poţi să trăieşti cu tine când ştii că faci chesti asta? eu de fecare dată cand fac ceva mă gândesc să nu l deranjez pe cel de langă mine, îmi iau măsuri de precauţie să fie bine pentru toată lumea„, a spus unul dintre tineri, pentru România TV.

Unii încă plâng atunci când îşi amintesc ce a fost în seara incendiului, alţii spun doar că “rezistă” şi merg mai departe, rămânând cu speranţa că cei vinovaţi îşi vor primi pedeapsa.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.