Nigeria: Bilanţul atacului aerian al armatei asupra unei tabere de refugiaţi ar fi ajuns la 170 de morţi

170 de persoane au fost ucise în atacul aerian executat din eroare de armată asupra unei tabere de refugiați din nord-estul Nigeriei, a precizat vineri organizația Medici fără Frontiere (MSF), citată de DPA.

20 ian. 2017, 09:38
Nigeria: Bilanţul atacului aerian al armatei asupra unei tabere de refugiaţi ar fi ajuns la 170 de morţi

Reprezentanții MSF au numărat 90 de cadavre după ce atacul aerian a lovit marți tabăra pentru persoane strămutate din localitatea Rann, în apropiere de granița cu Camerunul.

Însă, conform unor informații concordante venite de la localnici și de la lideri ai comunității, ar fi vorba de nu mai puțin de 170 de persoane ucise, notează MSF.

„Cifra trebuie confirmată oficial”, a spus directorul general al MSF, Bruno Jochum.

„Oamenii au căutat să fie în siguranță în ceea ce au crezut a fi un loc sigur. În schimb, au fost bombardați de cei care trebuiau să îi apere”, a adăugat el.

Majoritatea victimelor au fost femei și copii, a mai precizat organizația.

„În momentul atacului, o operaţiune de distribuire de ajutoare era în curs”, a mai transmis organizaţia.

Un avion militar nigerian a bombardat din greşeală o tabără de refugiaţi din regiunea Borno, în nord-estul Nigeriei, bilanţul victimelor anunţat iniţial fiind de cel puţin 52 de morţi. Atacul a avut loc în timpul operaţiunilor militare desfăşurate de armata nigeriană împotriva grupării teroriste Boko Haram, afiliată reţelei extremiste Stat Islamic.

Potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), cele mai multe victime erau persoane care se refugiaseră din zone vizate de atacurile grupării teroriste Boko Haram.

Generalul Rabe Abubakar, un purtător de cuvânt al forţelor militare nigeriene, a declarat că atacul „deşi regretabil, nu a fost niciodată intenţionat”, precizând că forţele nigeriene au acţionat pentru a elimina mai mulţi militanţi Boko Haram aflaţi în apropiere de tabăra de refugiaţi de la Rann.