95% dintre români nu ies din casă fără telefonul mobil

Devenim tot mai captivi în lumea virtuală. Dovadă: 95% dintre români NU ies din casă fără telefonul mobil. Iar dacă totuşi se întâmplă să îşi uite smartphone-ul, jumătate dintre ei se întorc din drum, chiar dacă risc să întârzie la serviciu sau la o întâlnire. Datele apar într-un studiu realizat de o companie de cercetare de piaţă.

08 feb. 2018, 08:10
95% dintre români nu ies din casă fără telefonul mobil

Tehnologia a devenit o componentă indispensabilă a vieții cotidiene, scrie digi24.ro. Statisticile arată că, la fiecare sfert de oră, adolescenţii îşi verifică telefoanele mobile, indiferent dacă au primit sau nu notificări.

Citeşte şi Studiu îngrijorător. Şoarecii masculi expuşi unor niveluri extreme de radiaţii de la telefoane mobile au dezvoltat tumori

Aproape 80% dintre oameni folosesc telefonul mobil înainte de culcare pentru a-şi verifica e-mailul, conturile de pe reţelele de socializare şi mesajele primite. Sunt cu 15% mai mulţi faţă de cei care stau pe telefon dimineaţa, când se trezesc. În plus, jumătate dintre români au mobilele cu ei mai mult de 13 ore pe zi, iar 27% le folosesc, în medie, 3-4 ore. 

Tinerii recunosc că le-ar fi tare greu să renunţe la obiceiul de a sta cu ochii în mobil.

Medicii trag, însă, semnale de alarmă. Dacă pentru adolescenţi dependenţa de tehnologie apare în joacă, la adulţi poate fi consecinţa nevoii de a se simţi permanent conectaţi la informaţie.

Citeşte şi A pus banda adeziva pe camera smartphone-ului, apoi a colorat-o în roşu şi albastru. Vei incerca trucul ăsta imediat

Mihaela Săhlean, psiholog: În momentul în care telefonul nu este în preajmă, trăiesc destul de anxios o situaţie de genul acesta: îl caută, sunt capabili să se întoarcă din drum pentru telefon, sunt capabili să întârzie la o întâlnire prestabilită pentru că şi-au uitat telefonul. Vedem cât suntem de dependenţi în momentul în care vedem cât de mult ne enervăm în momentul în care nu avem telefonul sau când credem că l-am pierdut.

Specialiştii spun că tinerii de până în 24 de ani sunt cei care folosesc cel mai des smartphone-urile.