Medicamentele cu CANABIS, disponibile în farmaciile româneşti. Vezi de când

Canabisul medicinal poate fi utilizat şi în ţara noastră. Eficienţa medicamentului este deja dovedită în cancer pentru ameliorarea durerii, în epilepsie, scleroză multiplă şi alte afecţiuni. Bolnavii români vor putea fi trataţi cu canabis peste câteva luni, întrucât producătorii de medicamente nu au făcut demersurile necesare pentru producerea acestor medicamente.

04 oct. 2013, 08:27
Medicamentele cu CANABIS, disponibile în farmaciile româneşti. Vezi de când

Canabisul medicinal poate fi administrat şi în România pe baza unei reţete de la medic, la fel ca alte substanţe care se află sub control naţional, cum este de exemplu morfina, informează România TV. În prezent, medicamentele pe bază de canabis nu se găsesc în farmaciile româneşti, pentru că niciun producător nu a depus cerere la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Din momentul în care un producător va depune o astfel de cerere, procedura până când medicamentele vor putea fi scoase pe piaţă va dura în jur de trei luni. Pe de altă parte, astfel de tratamente sunt la încept şi la nivel mondial, astfel încât medicii români nu au experienţă în administrarea medicamentelor cu canabis medicinal.

După ce produsele vor fi disponibile pe piaţă, următorul pas va fi introducerea produselor pe lista medicamentelor compensate, la fel cum se întâmplă şi în celelalte ţări europene.

Se ştie că tratamentul cu canabis a dat rezultate bune în cazul pacienţilor bolnavi de epilepsie, scleroză multiplă, cancer, sindromul Tourette şi alte afecţiuni.