Editurile Humanitas, Rao şi Polirom, premiate la Gaudeamus 2013

Trofeele Gaudeamus 2013 pentru edituri au fost câştigate de Humanitas (locul I), Rao (locul al II-lea) şi Polirom (locul al III-lea), iar cea mai râvnită carte a târgului, decisă prin votul publicului, a fost volumul "Hobbitul", de J. R. R. Tolkien, apărut la Rao.
Iulian Tudor
24 nov. 2013, 15:34
Editurile Humanitas, Rao şi Polirom, premiate la Gaudeamus 2013

Într-o ceremonie care a avut loc duminică, când este programată să se încheie cea de-a 20-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, a fost acordat şi Premiul Educaţia, Academiei de Studii Economice din Bucureşti, potrivit Mediafax.

De asemenea, a fost decernat premiul Goncourt – alegerea publicului român, prezentat de Institutul Francez, câştigătorul din acest an fiind Sorj Chalandon.

Trofeele presei pe secţiunile presă scrisă, TV şi online au revenit cotidianului Adevărul, televiziunii Pro TV, respectiv site-ului Agenţiadecarte.ro. Pentru secţiunea agenţii de presă, Agerpres şi-a adjudecat trofeul, pe baza monitorizării realizate de RADOR. Premiul pentru secţiunea radio nu a fost acordat.

Premiul de Excelenţă i-a revenit Editurii Brumar, pentru curajul promovării unor proiecte editoriale de punere în valoare a literaturii române contemporane şi pentru eleganţa rafinată a cărţilor sale.

De asemenea, premiul pentru traducere „Antoaneta Ralian” a fost acordat Clarei Mitola, pentru traducerea poemelor Marianei Marin în limba italiană, în ediţia bilingvă „Zestrea de aur/La dote d’oro” (Colecţia Pavesiana, editată de Asociaţia culturală „Amicii lui Pavese”), şi lui Vasile V. Poenaru, pentru traducerea din limba germană a romanului „Turnul”, de Uwe Tellkamp, publicat de Editura Curtea Veche. Alice Vasiloiu a fost desemnată Miss Lectura.

Târgul Internaţional Gaudeamus din Bucureşti, care a debutat miercuri, a fost vizitat în primele trei zile de peste 40.000 de persoane, atrase de evenimentele adresate atât publicului larg, cât şi profesioniştilor, dar şi de noutăţile editoriale cu care s-au prezentat expozanţii în acest an.

Nouă autori nordici au sosit în România cu ocazia Târgului Gaudeamus, aceştia fiind invitaţi de ambasadele Danemarcei, Finlandei, Islandei, Norvegiei şi Suediei la Bucureşti. Cele cinci ţări nordice participă la Gaudeamus 2013 în calitate de invitat de onoare, sub sloganul „Cool Nordic Bucureşti”.

Pasionaţii de literatură au ocazia astfel să îi întâlnească pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigudardottir, autorii suedezi Jan Wallentin, Anders Roslund şi Borge Hellström, danezii Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich, care semnează sub pseudonimul A. J. Kazinski, şi finlandezii Salla Simukka şi Antti Tuomainen, cărţile celor opt invitaţi fiind publicate la editura Trei, precum şi pe autoarea norvegiană Kjersti Annesdatter Skomsvold, ale cărei volume sunt publicate la editura All.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului, confirmat de numărătorile paralele
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?