LUCIAN BUTE îl provoacă pe Jean Pascal: „Nu va rezista!”

Boxerul român Lucian Bute şi-a exprimat îndoiala în presa canadiană că adversarul său Jean Pascal îi va rezista în meciul programat în data de 18 ianuarie.

18 dec. 2013, 11:53

”Jean pascal este un pugilist care boxează între 90 şi 120 de secunde pe repriză. Nu va fi capabil să reziste ritmului pe care îl voi impune”, a declarat Bute, citat de TVA Sports, preluată de Agerpres.

Pugilistul român este conştient că Jean Pascal va lucra la capitolele la care este deficitar: ”Am lucrat cu antrenorul Stéphan Larouche am lucrat la un plan A, dar avem şi un plan B. Am mijloacele pentru a-l bate pe Pascal şi îl veţi revedea pe Lucian Bute de altă dată”.

Bute a precizat că dacă se va simţi bine cum e în prezent, concentrat şi lipsit de presiune în acelaşi timp, ”va fi un duel în sens unic în care voi controla acţiunea”.

Lucian Bute nu mai are niciun fel de probleme la mâna stângă, la care a suferit o operaţie anul trecut. ”Sunt capabil să lovesc la sută la sută din capacitate. Am scăpat de toate îndoielile pe care le aveam înainte de operaţie”, a explicat fostul campion mondial IBF la supermijlocie.

În mai anul trecut, Bute a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mână prin care i-au fost extrase fragmente de os. El resimţea dureri cronice de la meciul cu Glen Johnson din mai 2011.

Bute şi Larouche nu au dorit să dezvăluie numele boxerilor care vor participa la cantonamentul lor dinaintea marelui meci. ”În stagiul de anul trecut din Florida au existat scurgeri de informaţii”, a indicat Larouche. TVA Sports relatează că, totuşi, Carl Handy este unul dintre boxerii alături de care se pregăteşte sportivul gălăţean.

”Cel mai important nu e numele lor, ci să fie capabili să mă ajute să mă pregătesc bine pentru Jean Pascal”, a precizat Bute, care se va pregăti la Montreal de la început până la sfârşit.

”Avem tot ce ne trebuie aici şi sunt bucuros că am luat această decizie”, a mai spus Bute.

Lucian Bute nu e îngrijorat de faptul că nu a mai disputat un meci oficial de mai bine de 12 luni (ultimul cu Denis Gracev, în noiembrie 2012).

”Probabil, dacă avea 20 de ani ar fi fost un impact mai mare, să aibă doar 15-20 de meciuri, însă, boxeri ca Floyd Mayweather sau Mikkel Kessler se bat o dată pe an”, a explicat Larouche.

Bute are 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti.