Miracol şi scandal după deshumarea părintelui Calciu. Se împlineşte blestemul preotului? VIDEO

La începutul lunii decembrie, mormântul părintelui Gheorghe Calciu a fost deschis de patru călugări, iar trupul acestuia a fost găsit intact, la 7 ani de la deces. Fiul lui Gheorghe Calciu, aflat în SUA, a cerut reînhumarea de urgenţă, iar mănăstirea Petru Vodă din Neamţ s-a supus imediat ordinului. Unul dintre călugării care l-au dezgropat a fost bătut apoi crunt, deocamdată nu se ştie de cine, împlinindu-se practic o parte dintre blestemele preotului decedat în 2006.

29 dec. 2013, 16:41
Miracol şi scandal după deshumarea părintelui Calciu. Se împlineşte blestemul preotului? VIDEO

Părintele Gheorghe Calciu a luptat toată viaţa pentru credinţă. A stat timp de 21 de ani în temniţele comuniste, unde a îndurat chinuri de nedescris, închis într-o celulă subterană, fără lumină sau aerisire. A fost eliberat în urma presiunilor internaţionale, iar apoi a fost obligat să plece în SUA.

A murit la Washington, în 2006, şi a lăsat cu limbă de moarte să fie înmormântat la mănăstirea Petru Vodă.

Zbuciumul vieţii sale pare că nu s-a oprit după moarte. Deshumarea trupului părintelui Calciu a iscat o vâlvă nemaiîntâlnită.

Spre surprinderea celor de la mănăstire, patru dintre părinţi au dezgropat trupul într-o noapte, fără ştirea celorlalţi. Potrivit România TV, unul dintre cei care au participat la operaţiune secretă de deshumare spune că ar fi avut o viziune şi că preotul Calciu i-ar fi cerut prin vis să fie dezgropat.

Citeşte şi INCREDIBIL. Dezgropat după 7 ani, Părintele Calciu arată ca în ziua în care a murit

Călugării care l-au dezgropat au rămas uluiţi. Trupul părintelui era intact. L-au îmbrăcat în straie preoţeşti şi l-au depus într-o chilie. Vestea a ajuns până la urechile fiului părintelui Calciu, avocat care locuieşte în Statele Unite. Bărbatul a cerut reînhumarea urgentă a trupului tatălui său.

Despre cele întâmplate, călugării de la petru Vodă se tem să vorbească. Iar controversa nu se opreşte aici. Doi dintre cei patru monahi care au participat la deshumare au părăsit mănăstirea, Unul susţine că a fost bătut şi ameninţat, de persoane necunoscute, ca să nu divulge cele întâmplate.

Premoniţie sau nu, părintele Calciu a prevăzut cu o lună înainte de a muri şi situaţia în care trupul i-ar fi fost „deranjat” din mormânt. El a dat şi indicaţii precise privind gestionarea unei atari situaţii.

Diavolul s-ar putea folosi de mitologia populară spre a împiedica putrezirea trupului meu şi atunci ar putea fi rătăcirea din urmă mai mare ca cea dintâi. Dacă peste ani, din anumite nevoi de construcţie sau din alte cauze, trupul meu va fi dezgropat şi, spre uimirea multora, va fi neputrezit, preoţii să citească peste el rugăciuni de desfacere a blestemului, ca trupul să se risipească în cele din care fost alcătuit, că nu de la Dumnezeu se va fi făcut minunea aceasta, ci din înşelarea celui rău. Să fie legaţi preoţii care m-au văzut să nu vorbească niciodată despre această minune falsă şi trupul pus într-o altă groapă spre a fi uitat pentru totdeauna„, se arată într-o scrisoare transmisă în 2006, de pe patul de spital, părintelui Iustin Pârvu, care la vremea aceea era stareţul Mănăstirii Petru Vodă.

Citeşte şi Ce BLESTEM a lăsat Părintele Calciu pentru cei care-l vor dezgropa