Ioana Petrescu, ironizată în Parlament din cauza usturoiului şi a ciocolatei

La audierea sa în comisiile reunite de buget-finanţe, Ioana Petrescu, propusă ca ministru de Finanţe, a fost ironizată pentru comentariile pe care le-a făcut până acum legate de mediul de afaceri din România, mai ales cel referitor la o bătrână care vindea usturoi la colţul străzii.

04 mart. 2014, 15:01
Ioana Petrescu, ironizată în Parlament din cauza usturoiului şi a ciocolatei

Fostul ministru de Finanţe din guvernul Boc, Gheorghe Ialomiţianu, s-a referit prima dată la o declaraţie a Ioanei Petrescu care spunea la un moment dat: „Avem un Cod Fiscal foarte complicat. Nu ştiu câţi dintre voi l-aţi citit. L-am citit şi eu, am avut nevoie de două cutii de ciocolată ca să trec prin el”. La audieri, Ialomiţianu s-a interesat dacă ministrul propus mai are nevoie de dulciuri. „Ce aţi înţeles din Codul Fiscal şi dacă mai trebuie comisia să vă ofere cutii de ciocolată?”, a spus Ialomiţianu.

Ulterior, Ialomiţianu s-a legat şi de usturoi. „Am auzit că sunteţi specialistă pe evaziune fiscală, m-au sunat câteva bătrânele ca să nu impozitaţi usturoiul şi ceapa”, a spus fostul ministru. Un alt pedelist, senatorul Mărinică Dincă, a reluat şi el subiectul. „Exact ieri, în Senat, au fost discuţii legate de comportamentul celor care produc usturoi, ceapă şi vând în piaţă. Puteţi să zâmbiţi, e o plăcere să vă vedem zâmbind, dar e un lucru serios”, a comentat Mărinică Dincă.