De ce nu e invitat Băsescu la celebrarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului. Explicaţia lui Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că preşedintele României, Traian Băsescu, nu se va regăsi pe lista invitaţilor la şedinţa solemnă prin care senatorii vor celebra 150 de ani de la înfiinţarea Senatului în România. Ca justificare, Tăriceanu a invocat faptul că Băsescu a fost partizan al instaurării unui Parlament unicameral şi ar fi bine ca şeful statului să nu fie pus "într-o situaţie penibilă".

10 iun. 2014, 17:18
De ce nu e invitat Băsescu la celebrarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului. Explicaţia lui Tăriceanu

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că Traian Băsescu nu figurează pe lista cu invitaţi la ceremonie. „Nu vrem şi nu aş vrea să-l punem pe domnul preşedinte într-o situaţie penibilă câtă vreme domnia sa a militat cu fervoare pentru transformarea sistemului bicameral din România într-unul unicameral, în care Senatul urma să dispară”, a declarat preşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, prezenţa şefului statului nu s-ar potrivi cu tematica dezbaterii. „Noi acolo vom vorbi despre tradiţia Senatului şi locul său în istorie, dar mai ales despre rolul în viitor aşa că am vrut să-i dăm posibilitatea preşedintelui să-l ferim de situaţia neplăcută în care s-ar fi aflat ascultând astfel de pledoarii”, a mai spus Tăriceanu.