Hrana noastră cea de toate zilele: Vom mânca GĂINI CHELE şi TAURI CULTURIŞTI GALERIE FOTO VIDEO

Genetica nu are limite. O demonstrează specialiştii brazilieni care vor să scape puii de pene, întrucât temperaturile sunt în continuă creştere, iar păsările fac cu greu faţă schimbărilor climatice. În afară de găini, geneticienii vizează şi taurii, aceştia urmând să fie şi ei modificaţi genetic tip "culturişti", pentru a da mai multă carne.

27 iun. 2014, 14:28

Spacialiştii în genetică susţin că găinile „chele” vor rezista mai uşor la caniculă. Oamenii de ştiinţă cred că găinile vor avea nevoie de ajutor pentru a supravieţui mai uşor căldurii, dată fiind încălzirea globală, cu efecte tot mai accentuate, potrivit România TV.

„Pentru că sunt specialist în genetică, am căutat o soluţie genetică, în loc să apelez la răcirea mediului în care trăiesc găinile cu fulgi, să le ajut altfel să se răcorească, scăpându-le de pene”, a afirmat profesorul  Avigdor Cahaner.

Citeşte şi UE: 12 state care se opun organismelor modificate genetic lansează un apel al „ultimei şanse”

Experimentele sunt deja în curs. Experţii analizează ADN-ul puilor din Brazilia, unde există rase fără fulgi pe gât sau pe cap, o rasă care a evoluat natural, fără intervenţia omului. Specialiştii vor încerca mai întâi să obţină o rasă fără fulgi prin încrucişări selective, iar modificarea genetică rămâne pe plan secundar.

Citeşte şi Agent Green: Alimente testate pentru organisme modificate genetic. Care sunt rezultatele

Cantitatea de carne pe acest tip de pui este mai mare decât în cazul celor cu pene.
Deci puii fără pene, cei de la tropice, sunt mai rapizi, pentru că nu se încurcă în pene. Sunt mai sănătoşi, costă mai puţin, pentru că scad costurile de creştere, sună fantastic! Mai bine pentru oameni, mai bine pentru pui! Omenirea consumă anual 20 de miliarde de pui.

Citeşte şi Reguli de bază ca să mănânci sănătos

Nu este prima oară când specialiştii fac astfel de experimente. Este şi cazul „Albastrei de Belgia”, o rasă rară în care taurii au o masă musculară extrem de mare. felul în care arată aceste animale modificate genetic îi face să semene cu nişte adevăraţi culturişti din regnul animal. Astfel,  oamenii de ştiinţă au reuşit să modifice genetic taurii care au ajuns să cântărească peste o tonă. Toate aceste lucruri au fost făcute pentru a se obţine o cantitate cât mai mare de carne dintr-un astfel de animal ce ar putea cântări chiar o tonă, pentru a fi comercializată.