Ponta, către absolvenţii Academiei Tehnice Militare: România are nevoie de pregătirea unei armate performante

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la festivitatea de absolvire a promoţiei 2014 a Academiei Tehnice Militare, că România are nevoie de pregătirea unei armate performante, punctând că toate sacrificiile făcute în cadrul bugetului şi la rectificarea bugetară sunt mai mult decât necesare, transmite Agerpres.

24 iul. 2014, 10:57
Ponta, către absolvenţii Academiei Tehnice Militare:  România are nevoie de pregătirea unei armate performante

‘Vreau ca toată România să fie mândră de ceea ce reuşesc toţi cei care servesc ţara în diverse poziţii şi în diverse locuri acolo unde sunt trimişi. Spunea domnul ministru Duşa că am reuşit anul acesta, spre deosebire de alţi ani, să avem într-adevăr resursele necesare pentru ca toţi cei care astăzi finalizaţi, în diverse zone ale educaţiei militare, să aveţi un loc de muncă garantat. Cred, doar, că e de datoria noastră să facem acest lucru, cred că România are foarte mare nevoie de dvs şi cred că cei care au gândit că România nu va avea nevoie de investiţii, de pregătirea unei armate performante din păcate nu au avut dreptate. Din păcate va fi întotdeauna nevoie de dvs şi cred că toate sacrificiile pe care le facem în cadrul bugetului şi la rectificare, cum îmi sugera cu delicateţe domnul ministru Duşa, sunt mai mult decât necesare şi mai mult decât binevenite’, a afirmat prim-ministrul Victor Ponta, la Academia Tehnică Militară.

El le-a spus absolvenţilor că vor fi întotdeauna oamenii cu care ţara se mândreşte.

‘Vreau să apreciez munca pe care dvs o faceţi şi vreau să spun că România are foarte mare nevoie de dvs. Dacă azi România este un stat sigur în care toţi putem să trăim fără a ne îngrijora pentru ce se întâmplă astăzi sau mâine acest lucru se datorează în primul rând faptului că avem aliaţi puternici. Aliaţi care au încredere în noi, aliaţi alături de care am luptat în teatre de operaţiuni şi în al doilea rând, pentru că avem structuri militare la Ministerul Apărării Naţionale, la Ministerul de Interne, la celelalte servicii cu caracter militar care dau dovadă de profesionalism, dau dovadă de iubire de ţară şi pe care ne putem baza. Vreau să vă spun că România este mândră de dvs, că avem nevoie de dvs şi cu siguranţă vă veţi face datoria foarte bine. Sunt convins că, dacă dvs în continuare vă veţi face datoria, veţi fi acei oameni de care România are nevoie. Veţi fi întotdeauna oameni cu care ţara se mândreşte’, a arătat Ponta.

La finalul ceremoniei de absolvire şi de primire a primului grad de ofiţer/profesional premierul Victor Ponta, alături de şeful de promoţie, George Priceputu, a plantat pomul promoţiei 2014 de ingineri militari şi civili ‘Constantin Brâncoveanu – 300’, în parcul universitar al Academiei Tehnice Militare.

Cea de-a 60-a promoţie de ingineri militari este formata din 166 de absolvenţi repartizaţi în structurile Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Informaţii Externe şi din nouă absolvenţi civili.