EXEMPLU DE URMAT: Noul preşedinte al Slovaciei DONEAZĂ SALARIUL său săracilor

Noul preşedinte al Slovaciei, Andrej Kiska, milionar filantrop, şi-a donat primul său salariu obţinut în această funcţie către zece cetăţeni slovaci săraci sau bolnavi, a anunţat, vineri, purtătorul său de cuvânt, citat de AFP, potrivit Agerpres.

25 iul. 2014, 16:48
EXEMPLU DE URMAT: Noul preşedinte al Slovaciei DONEAZĂ SALARIUL său săracilor

‘Opt familii vor primi câte 537,60 de euro prin virament bancar. În alte două cazuri, preşedintele slovac, Andrej Kiska, a trimis deja aceeaşi sumă prin mandat poştal, pentru că aceste familii nu au conturi bancare’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei slovace, Peter Petrus, pe site-ul www.pluska.sk., potrivit Agerpres.

Salariul noului şef al statului slovac se cifra la 5.376 de euro în iunie, potrivit lui Petrus.

Beneficiarii acestor ajutoare, aleşi de către preşedinte cu ajutorul mai multor organizaţii de caritate, vor rămâne anonimi, a precizat aceeaşi sursă.

Novice în politică, Andrej Kiska, 51 de ani, a preluat în mod oficial funcţia de preşedinte al Slovaciei la 15 iunie, după ce a fost ales prin sufragiu universal la 30 martie, învingându-l cu un scor confortabil în turul doi pe premierul Robert Fico.

Citeşte şi Un PREMIER a fost obligat să TRĂIASCĂ doar cu SALARIUL MINIM pe economie

La scurt timp după alegeri, Kiska a anunţat că va renunţa la salariul său de preşedinte de-a lungul mandatului său de cinci ani. Andrej Kiska este primul preşedinte fără trecut comunist din această ţară care a aderat la UE în 2004 şi la zona euro cu cinci ani mai târziu.

Om de afaceri, fondator al mai multor societăţi pentru microcreditare, devenit filantrop, Kiska este un centrist euro-entuziast care a sedus cele circa 4 milioane de alegători slovaci datorită imaginii sale de binefăcător nepătate de scandaluri de corupţie, scandaluri care au bulversat în ultimii ani clasa politică slovacă.