Boc, rămas fără palat. Încotro o ia? Ce spun oamenii din fieful de la Cluj

După ce a părăsit scaunul de la Palatul Victoria, Emil Boc şi-a mutat biroul la sediul partidului. În vreme ce mare parte din miniştrii săi a luat drumul Palatului Parlamentului, unde sunt deputaţi sau senatori, Boc, ex-primar de Cluj, a trebuit să se mulţumească doar cu Modroganul. Fostul premier nu şi-a dezvăluit încă planurile politice, dar uşa îi este deschisă în fieful clujean pentru orice şi-ar dori: candidat la Primărie sau la Parlament.

15 feb. 2012, 15:05
Boc, rămas fără palat. Încotro o ia? Ce spun oamenii din fieful de la Cluj

Discuţiile legate de viitorul politic al lui Emil Boc îi fac pe democrat-liberalii din Cluj să spere că preşedintele PDL se va decide să candideze la o funcţie, fie în administraţia locală, fie pentru Parlament, din partea organizaţiei judeţene.

Deşi Boc nu şi-a exprimat intenţia de a-şi asuma o candidatură la primăria Clujului sau pentru Parlament, pedeliştii cred că Boc poate câştiga pentru a treia oară mandatul de primar de Cluj.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, spune că Emil Boc nu şi-a exprimat disponibilitatea de a candida în 2012 pentru o funcţie de demnitate publică pentru următorul ciclu electoral, dar s-a arătat deschis ca organizaţia pe care o conduce să susţină o asemenea candidatură, odată ce fostul prim-ministru se va decide asupra drumului pe care vrea să îl urmeze.

Domnul preşedinte Emil Boc a adus beneficii nu doar organizaţiei judeţene a PDL, ci întregii ţări„, a declarat Buda pentru RTV.NET, precizând că nu există deocamdată un termen limită pe care filiala să şi-l fi impus pentru a desemna candidaţii la alegerile locale din iunie 2012.

Deşi susţinerea de care se bucură Boc în fieful său electoral pare să fie unanimă, discuţiile din interiorul filialei legate de alegeri nu sunt încă personalizate, în condiţiile în care liderul democrat-liberalilor nu s-a hotărât încă.

Nu vă ascund faptul că ne-ar onora la orice funcţie ar decide domnia sa. A făcut enorm de mult bine pentru Cluj atâta ca primar, cât şi ca prim-ministru. Orice funcţie va alege, va fi ok„, a spus, pentru RTV.NET, deputatul de Cluj, Petru Călian, vicelider al grupului PDL de la Cameră.

Călian susţine că, între clujeni, se conturează ideea că Boc ar fi primarul potrivit pentru următorii patru ani. „Ca o părere personală, din ce am vorbit cu clujenii, aceştia l-ar prefera să rămână aici ca primar”, a precizat deputatul.

Un alt deputat clujean, Adrian Gurzău, susţine şi el că o candidatură a lui Boc la primărie ar garanta un nou succes al PDL.

Domnul Boc are în Cluj un capital de încredere şi o notorietate mai mare decât ale oricărui altcuiva. Clujenii sunt oameni responsabili şi îi apreciază pe cei care şi-au făcut datoria faţă de comunitate”, a spus, pentru RTV.NET, Gurzău, precizând că analizele sociologice făcute la nivel local îl dau câştigător pe Boc în eventualitatea în care va dori să primească un nou mandat de primar.

Conducerea democrat-liberalilor din Cluj se reuneşte joi în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, nefiind însă cert dacă se vor adopta decizii legate de candidaturile pentru alegerile locale.