ALERTĂ de EBOLA: O companie aeriană îşi ANULEAZĂ zborurile

Principala companie aeriana nigeriana, Arik Air, a anuntat duminica întreruperea legaturilor cu Liberia si Sierra Leone, doua tari afectate de epidemia de febra Ebola, în urma decesului recent la Lagos al unui liberian infectat cu acest virus, relateaza AFP, citată de Agerpres.

28 iul. 2014, 07:10
ALERTĂ de EBOLA: O companie aeriană îşi ANULEAZĂ zborurile

‘În urma confirmarii primului caz mortal de infectare cu virusul Ebola la Lagos si care a avut ca victima un liberian (…), Arik Air îsi întrerupe legaturile cu Monrovia (Liberia) si Freetown (Sierra Leone) începând cu 28 iulie’, a precizat compania într-un comunicat, în care a explicat ca a luat ‘aceasta masura de precautie pentru a apara viata pretioasa a nigerienilor’.

Un angajat al guvernului liberian, în vârsta de 40 de ani, a murit vineri la Lagos din cauza virusului Ebola, devenind primul caz înregistrat în Nigeria care implica aceasta febra mortala ce a facut deja 660 de morti în Liberia, Guineea si Sierra Leone în doar câteva luni.

Autoritatile nigeriene au plasat de atunci toate porturile si aeroporturile tarii în alerta, pentru a preveni o raspândire a virusului în Nigeria, cea mai populata tara din Africa (170 de milioane de locuitori).

Arik Air, care asigura mai multe legaturi zilnice între principalele orase din Nigeria, deserveste de asemenea numeroase tari africane, precum si Londra si New Yorkul, potrivit Agerpres.

Conform noilor date prezentate vineri de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), bilantul epidemiei de febra hemoragica, ce este cauzata în mare parte de virusul Ebola, continua sa se agraveze, cu aproape 1.100 de cazuri si 660 de morti, dintre care 28 de decese între 18 si 20 iulie în Guineea, Liberia si Sierra Leone.

Citeşte şi Medicul care conduce lupta împotriva Ebola în Sierra Leone a contractat virusul

Virusul Ebola, care provoaca febra hemoragica, îsi trage numele de la un râu din nordul actualei Republici Democrate Congo (fosta Zair), unde a fost reperat pentru prima data în 1976. Rata mortalitatii poate ajunge de la 25% la 90% la oameni.

Acest virus se transmite în contact direct cu sângele, cu lichidele biologice sau cu tesuturile persoanelor sau animalelor infectate.

Nu exista niciun vaccin omologat împotriva febrei Ebola, care se manifesta prin hemoragii, varsaturi si diaree.