Gestul care a jignit AMERICA: Cum i-au spus moscoviţii La Mulţi Ani celui mai puternic om din lume VIDEO

Cu ocazia aniversării a 53 de ani de viaţă, studenţii ruşi i-au transmis "urări" jignitoare preşedintelui american Barack Obama. Ei au proiectat cu laser un desen rasist, chiar pe clădirea Ambasadei Americane din Moscova.

07 aug. 2014, 20:12

Mesajul dezgustător consta într-un desen realizat cu raze laser pe clădirea ambasadei americane, ce sugera figura lui Obama. Spectacolul cu laser începea cu mesajul „La Mulţi Ani, Obama!”, după care apărea desenul cu figura lui şi o banană pe care cel mai puternic om de pe planetă, aşa cum este considera a fi şeful Casei Albe, începea să o mănânce.

Această imagine extrem de jignitoare nu va face decât să inflameze şi mai mult relaţiile tensionate dintre Washington şi Moscova. Un grup autointitulat „Iniţiativa Studenţilor din Moscova” a revendicat mesajul jignitor, ce a fost proiectat luni, de ziua preşedintelui american, pe clădirea ambasadei americane.

Citeşte şi Barack Obama, comparat cu „maimuţele înţelepte” într-o reclamă rusească VIDEO

Cu câtea ore înainte de proiecţia mesajului rasist, pe un banner uriaşm desfăşurat de cealată parte a străzii înfăţişa caricaturi cu Obama, însoţite de cuvintele „Nu văd… Nu aud… Nu spun adevărul nimănui…”, aluzie la amuletele de inspiraţie africană, în care trei maimuţe „înţelepte” mimează aceste ipostaze.

Citeşte şi VLADIMIR PUTIN, o adevărată JUCĂRIE SEXUALĂ. Ce a păţit liderul de la KREMLIN FOTO

Prin toate aceste gesturi, Moscova a vrut să atragă atenţia asupra presupusei ipocrizii a SUA faţă de Ucraina, a informat postul de televiziune RT, în programul său de ştiri. Obama a anunţat, săptămâna trecută, sancţiunni împotriva unor sectoare-cheie ale economiei Rusiei.