Parcagiii ILEGALI au invadat Capitala. Află care sunt cele mai frecventate zone şi cum să scapi de ei

Fenomenul parcagiilor a luat amploare în Capitală, mai ales din cauza "generozităţii" cetăţenilor care se conformează să plătească pentru un loc de parcare ilegal, din comoditate sau din teama de a nu-şi găsi maşina avariată. Primăriile de sector îndeamnă bucureştenii să nu mai ofere bani acestor infractori şi să sesizeze poliţia ori de câte ori se întâlnesc cu asemenea cazuri.

12 aug. 2014, 08:04
Parcagiii ILEGALI au invadat Capitala. Află care sunt cele mai frecventate zone şi cum să scapi de ei

La solicitarea RomaniaTV.net, primăriile de sector din Capitală au indicat care sunt zonele cele mai frecventate de parcagiii ilegali şi numerele de telefon la care putem apela 24 de ore din 24 pentru a sesiza astfel de cazuri.

Sectorul 1

Zonele din sectorul 1 cele mai frecventate de parcagii sunt Piața Lahovari, Gara de Nord, Calea Dorobanților, Piața Amzei, Calea Victoriei, Str. George Enescu, Str. Radu Beller, Str. Primo Nebiolo, Str. Mendeleev, Str. Sevastopol, Str. Episcopiei și Str. Academiei.

Numărul de telefon la care poţi semnala prezenţa parcagiilor ilegali pe domeniul public al sectorului 1 este 021/9540. Un echipaj al Poliţiei Locale Sector 1 se va deplasa la faţa locului pentru a-i sancţiona.

Deși Poliția Locală Sector 1 îi amendează periodic pe cei care obişnuiesc să practice această activitate ilegală, aceștia revin rapid la vechile obiceiuri, pentru că încă sunt oameni care le oferă bani pentru că îi ghidează să parcheze sau pentru că pur și simplu stau în parcare.

În primele șase luni ale anului 2014, agenții locali au aplicat parcagiilor un număr de peste 900 de amenzi, valoarea totală a sancțiunilor fiind de aproape 200.000 lei.

Sectorul 2

Zonele din sectorul 2 al Capitalei unde întâlneşti cei mai mulţi parcagii ilegali sunt strada Chiristigiilor, Mihai Bravu şi Colentina.

Numărul de telefon la care poţi semnala prezenţa parcagiilor ilegali pe domeniul public al sectorului 2 este 021/2525770. Mai departe, parcagiii vor fi conduşi la sediul Poliţiei Locale Sector 2 pentru identificare şi sancţionare.

Sectorul 3

Zonele din sectorul 3 unde activitatea parcagiilor ilegali este intensă sunt străzile Doamnei, Ion Ghica, Slănic, Mămulari şi Intrarea Sectorului, Piaţa Sfântul Gheorghe, precum şi bulevardele Corneliu Coposu şi Decebal.

Numărul de telefon la care poţi semnala prezenţa parcagiilor ilegali pe domeniul public al sectorului 3 este 021/9543 sau prin e-mail la adresa [email protected].

Sectorul 4

Pe raza Sectorului 4, locurile cel mai des frecventate de parcagiii ilegali sunt bd. Mărășești nr. 42 – în perimetrul magazinului Mega Image, str. Radu Vodă nr. 24 A – în perimetrul Mânăstirii Radu Vodă, bd. Tineretului nr. 8-10 – în imediata apropiere a Palatului Copiilor și pe str. Gheorghe Danielopol nr. 2-4, unde se află sediul Judecătoriei Sector 4.

Numărul de telefon la care poţi semnala prezenţa parcagiilor ilegali pe domeniul public al sectorului 4 este 021/9441.

În perioada 01 ianuarie – 15 iulie 2014, polițiștii locali ai sectorului 4 au aplicat 11 avertismente şi 612 sancţinuni contravenționale, în cuantum total de 121.500 lei.

Sectorul 5

Autorităţile publice din sectorul 5 au declarat că, din cauza lipsei locuilor de parcare, foarte multe zone din sector sunt afectate de parcări ilegale şi de parcagii care îşi atribuie ilegal locuri de parcare.

Numărul de telefon la care poţi semnala prezenţa parcagiilor ilegali pe domeniul public al sectorului 5 este 021/3122881.

Sectorul 6

Se pare că cei mai fericiţi sunt locuitorii sectorului 6, întrucât pe raza sa nu au fost depistate persoane care să perceapă taxă ilegală pentru locurile de parcare.

„Pe raza Sectorului 6 nu au fost depistate persoane care să îşi desfăşoare activitatea neautorizat prin perceperea ilegală de taxă pentru parcarea autovehiculelor”, au declarat reprezentanţii primăriei sectorului 6.

Potrivit Legii nr.61/1991, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoana aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei.