Dan Adamescu va fi cercetat în arest la domiciliu

Dan Adamescu, acuzat ca le-ar fi  dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, a fost eliberat din arestul Politiei Capitalei. Judecatorii Curtii Supreme au decis definitiv ca omul de afaceri va fi cercetat în arest la domiciliu.
Filip Stan
30 aug. 2014, 11:18
Dan Adamescu va fi cercetat în arest la domiciliu

Dan Adamescu a fost arestat preventiv, pe 6 iunie, într-un dosar in care este acuzat de doua infractiuni de luare de mita. 

Dan Adamescu a fost trimis în judecată alături de patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, practicienii în insolvenţă – Monica Angela Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa şi Emanoil Postelnicu, omul de afaceri Iosif Armaş şi Gabriel Hanganu.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro şi 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă, pentru ca în schimb magistraţii să dispună în dosare privind procedura insolvenţei soluţii favorabile unora dintre societăţile la care era acţionar.

„Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care, la rândul său, a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani”, susţin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvenţă, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenţei SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, şi anume în luna decembrie 2013.

‘În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat”, au mai reţinut anchetatorii.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'