Francois Hollande este pentru o ACŢIUNE MILITARĂ împotriva jihadiştilor Statului Islamic

Preşedintele francez Francois Hollande a evocat miercuri posibilitatea unei acţiuni militare împotriva Statului Islamic (SI), relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

03 sept. 2014, 17:50
Francois Hollande este pentru o ACŢIUNE MILITARĂ împotriva jihadiştilor Statului Islamic

‘Şeful statului a subliniat importanţa unui răspuns politic, umanitar şi, dacă este necesar, chiar militar, cu respectarea dreptului internaţional’, a informat biroul de presă al preşedintelui Hollande, într-un comunicat, după o întrevedere a şefului statului cu consilierii săi militari.

Citeşte şi John Kerry: SUA îi vor PEDEPSI pe ASASINII care i-au DECAPITAT pe cei doi JURNALIŞTI americani GALERIE FOTO

‘Franţa îşi va continua consultările cu toţi partenerii pentru a se asigura că acest răspuns este coordonat în toate domeniile şi poate contracara o ameninţare globală care a devenit una gravă’, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi Într-un moment de confuzie, Merkel l-a numit Francois Mitterand pe Hollande

Statul Islamic a revendicat marţi decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, 31 de ani, răpit în Siria în august 2013. În urmă cu două săptămâni, gruparea jihadistă a decapitat un alt jurnalist american, James Foley, care a suscitat o vie emoţie în Statele Unite şi a stârnit un val de reacţii de condamnare în întreaga lume.