Da, exista o solutie. Multe dintre problemele bucurestenilor s-ar putea rezolva doar cu ajutorul unor „artificii” organizatorice la locul de munca.
In ultimii ani, ora inceperii programului la job a tot urcat. De la ora 7.00 s-a ajuns la 10.00. Daca inainte aveai o viata pe care puteai sa ti-o organizezi cat mai bine dupa ora 16.00, acum ajungi acasa in cel mai fericit caz la 19.00. Daca te mai opresti la cumparaturi, se face 20.00.
Daca ai ambitia de a merge la sala deja apartamentul tau se transforma in hotel – doar locul unde dormi noaptea si iei micul dejun dimineata. In aceste conditii, in weekend, in loc sa pleci din oras sa te odihnesti activ, ramai pe canapea sa te refaci dupa o saptamana „nebuna”.
In tot acest tablou, viata sociala nici macar nu mai incape, fara sa mai vorbim de cultivatul hobby-urilor. Ce e de facut? Cum putem reveni la un ritm al vietii care sa nu ne dea senzatia ca alergam incontinuu?
Am incercat sa raspundem la aceste intrebari impreuna cu Mihai Aghire, antreprenorul care conduce compania de training si consultanta Brightway.
„Intr-adevar, aceasta ‘alergatura’ este consumatoare de energie. Intrebarea imi aduce aminte de reprezentantul zonal al firmei de curierat cu care lucram. De fiecare data cand vine in cladirea noastra de birouri este in pas alergator, pana parchez si ajung la etajul 3, el deja a lasat 2-3 plicuri si coboara catre masina, lucru pe care il face 8 ore pe zi si cu care mi-a marturisit ca s-a obisnuit, fiind bonusat la numarul de comenzi livrate. Mereu m-am intrebat daca respectivul domn ar avea rabdare sa faca o plimbare de 30 de minute intr-un parc si daca ar reusi sa-si stapaneasca impulsul de a fi mereu in alergare”, povesteste Mihai Aghire.
Citeşte continuarea pe dailybusiness.ro