Care este cea mai dăunătoare poziţie pentru somn

Specialiştii susţin că avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte şi este important să reuşim să adormim cât mai devreme. Pe lângă aceste recomandări este important locul în care te odihneşti, salteaua pe care dormi şi poziţia pe care o adopţi în timpul somnului.

23 sept. 2014, 12:55
Care este cea mai dăunătoare poziţie pentru somn

Principalul disconfort pe care îl simţim în urma poziţiilor greşite adoptate în timpul somnului este durerea de spate. Lucrurile nu se opresc aici: de la dureri de spate se ajunge la dureri de gât, contracturi musculare sau chiar crampe abdominale, afirmă cercetătorii.

Cea mai dăunătoare poziţie este dormitul pe burtă, potrivit one.ro. Explicaţia este simplă: coloana vertebrală este afectată, iar muşchii sunt supuşi unor presiuni care pot provoca stări de obseală. Pe de altă parte, un expert în limbajul trupului susţine că oamenii care dorm pe burtă sunt mai fericiţi şi mai zâmbitori.

Care este poziţia ideală pentru somn?

Medicii ne oferă două variante: să dormim pe spate, cu braţele pe lângă corp, prevenind durerile de spate sau să dormim pe o parte, această poziţie fiind recomandată în special femeilor însărcinate.

CITEŞTE ŞI: Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun cine eşti