Limba Română este PROMOVATĂ la BUDAPESTA

Limba română va fi promovată la Budapesta printr-o serie de acţiuni organizate de filiala ICR din capitala ungară cu ocazia Zilei europene a Limbilor, la 26 septembrie.

25 sept. 2014, 07:17
Limba Română este PROMOVATĂ la BUDAPESTA

ICR Budapesta va deschide vineri un stand unde se vor desfăşura activităţi de iniţiere în limba română (jocuri lingvistice), iar pentru cei care cunosc deja limba română conversaţie cu vorbitori nativi. Cu această ocazie vor fi promovate şi activităţile institutului, cu accent pe cele legate de învăţarea limbii române.

În cadrul acestui eveniment, Ana Borca, în calitate de coordonator programe limba română la Institutul Cultural Român din Bucureşti, va susţine două cursuri demonstrative de limba română pentru începători.

Acţiunile organizate de ICR Budapesta, parte a Clusterului EUNIC Ungaria, se înscriu în evenimentul cultural intitulat ‘European Languages Cocktail Bar’, care marchează această sărbătoare printr-o serie de activităţi ce se vor desfăşura la sediul Institutului Cultural Italian din Budapesta, în scopul promovării diversităţii lingvistice europene.

La sfârşitul zilei participanţii vor primi paşapoarte lingvistice şi premii oferite de institutele culturale şi ambasadele participante.