Ponta îi ademenește pe americani cu scăderi de taxe: au fost anunțate investiții de 150 de milioane de dolari

Ministrul Finanțelor Publice Ioana Petrescu a anunțat reduceri de taxe și impozite pentru 2015 - impozitul pe construcţii speciale va fi redus de la 1,5 la 1%, iar taxa pe construcţii va fi diminuată cu 33 de procente.
Alina Costache
28 sept. 2014, 09:38
Ponta îi ademenește pe americani cu scăderi de taxe: au fost anunțate investiții de 150 de milioane de dolari

Planul Guvernului Ponta pentru investitorii americani din energie cuprinde reduceri de taxe şi impozite. Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice a declarat la Houston că România vrea să creeze un mediu fiscal pro-business, prin reducerea taxelor şi impozitelor.

Guvernul Victor Ponta a prezentat mediul economic din România în faţa a peste 300 de posibili investitori americani ca fiind unul de încredere. Argumentele folosite de Victor Ponta ţin în special de fiscalitatea redusă. Scutirea impozitului pe profitul reinvestit şi CAS-ul diminuat cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, ambele măsuri intrate în vigoare în 2014 construiesc o imagine pozitivă mediului de afaceri din România.

Strategia implementată de Guvernul Ponta în aproape 3 ani de guvernare funcţionează: compania americană Stratum Energy a anunţat deja investiţii pentru 2015 de peste 150 milioane de dolari în Romania. Banii vor fi direcționați în sectorul energetic, pentru exploatarea gazelor naturale descoperite în zona Moinești din Bacău.

România ar putea să devină independentă din punct de vedere al energiei în următorii 5 ani, a declarat Victor Ponta din SUA.

Pachetul de măsuri pro-creștere susținute și implementate de guvernul condus de Victor Ponta cuprind scheme de ajutor de stat, credite fiscale pentru investitori și încurajarea activității de cercetare – dezvoltare prin deductibilități fiscale.

Printre companiile mari interesate în investiții importante în domeniul energetic din România se numără companiile americane Halliburton și Exxon Mobile, doi dintre liderii mondiali din domeniu.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'