Dezvăluiri ŞOC din scandalul de DOPAJ al lui Lance Armstrong. „Doctore, urina mea e mov! E totul OK?”

Juliet Macur, o jurnalista din SUA, a adunat toate informatiile din jurul scandalului de dopaj a lui Lance Armstrong si le-a publicat intr-o carte.

14 oct. 2014, 07:56
Dezvăluiri ŞOC din scandalul de DOPAJ al lui Lance Armstrong. „Doctore, urina mea e mov! E totul OK?”

Bild ofera cateva pasaje cutremuratoare din cartea scrisca de Juliet Macur, care a obtinut marturii din „camerele intunecate de hotel” unde Lance Armstrong stabilea deja castigatorii marilor titluri din ciclism.

In carte sunt dezvaluite si metodele prin care Lance Armstrong, alaturi de Michele Ferrari sau „doctorul EPO”, cum mai era numit, dar si cu Luis Garcia del Moral, celalalt medic cu care a colaborat din 1999, au reusit sa tina totul secret, scrie sport.ro. Dozele EPO, substanta folosita de Armstrong care subtiaza sangele si chiar ridica riscul de infarct, erau tinute in frigider, alaturi de lapte. Pentru a evita orice suspiciune, acestia denumeau dozele „unt”.

„Numele de cod era unt. Mai ai unt in frigider?, intrebau”, povesteste Kristin Richard, fosta sotie a lui Armstrong, care a semnat un contract de confidentialitate dupa ce a divortat de acesta.

Totul se petrecea in camerele de hotel, sub controlul atent al medicilor. Lance Armstrong nu era singurul, iar Jonathan Vaughters, fostul sau coleg, a povestit o situatie ciudata prin care a trecut, spunandu-i medicului sau: „Urina mea e mov. Esti sigur ca totul e in ordine?”.

Lance Armstrong se afla in fata unor procese lungi si greoaie, la capatul carora, daca va fi declarat vinovat pentru toate capetele de acuzare, va fi obligat sa plateasca drept daune fostilor sai sponsori si colaboratori aproximativ 105 milioane de euro.