Belgienii ies în stradă din cauza REFORMELOR propuse de GUVERN

Mii de demonstranţi au ieşit în stradă în Belgia duminică pentru a protesta împotriva reformelor planificate de noul guvern de centru-dreapta al ţării, a informat presa locală, citată de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

20 oct. 2014, 05:46
Belgienii ies în stradă din cauza REFORMELOR propuse de GUVERN

Aşa-numita Protestparade, organizată de Partidul Muncitoresc de extremă-stângă din Belgia, a atras 4.800 de persoane potrivit poliţiei. Potrivit organizatorilor, numărul lor a fost de peste 7.000, a raportat agenţia de presă Belga, citată de Agerpres.

Noul guvern, condus de primul ministru Charles Michel, a fost învestit în urmă cu o săptămână. Coaliţia de guvernare include partidul liberal francofon al lui Michel, partidul liberal flamand, partidul creştin-democrat flamand şi – pentru prima dată – partidul separatist flamand N-VA.

Doi miniştri N-VA /Partidul Naţional Flamand n.r./ s-au aflat pe prima pagină a ziarelor cu câteva zile în urmă după ce au făcut declaraţii care au fost criticate ca fiind rasiste într-un caz şi de susţinere a colaboratorilor nazişti în celălalt.

Dar protestul de duminică în capitala Bruxelles a vizat mai ales planurile noului guvern de a creşte vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani până în 2030 şi alte reforme, notează DPA. „Milionarii să plătească. Bătrânii la pensie, tinerii la muncă”, a scandat mulţimea, potrivit Belga.