Ca-n filmele de groază: SCHELETELE se plimbă pe străzile din Mexic VIDEO

Sute de schelete au fost văzute plimbându-se pe străzile din Mexic, de Ziua Morţilor. Mexicanii au vrut să stabilească astfel şi un record mondial. Şi au reuşit.

03 nov. 2014, 06:40
Ca-n filmele de groază: SCHELETELE se plimbă pe străzile din Mexic VIDEO

Sute de entuziaşti deghizaţi s-au adunat în centrul capitalei mexicane de ziua morţilor. Oamenii au vrut să stabilească un record mondial pentru cele mai multe persoane îmbrăcate în aşa-numitele costume „La Catrina”.  

509 de oameni costumaţi în schelete au intrat în Cartea Guinness. Recordul precedent a fost de 318 persoane. Pe lângă hainele neobişnuite, participanţii au avut şi machiaje pe măsură.

„A mers totul foarte bine. Reprezentanţii Guinness au înregistrat totul drept un record care nu a mai existat până acum. Recordul precedent a fost 318. Noi suntem aici 509, deci, suntem mulţumiţi”, a spus unul dintre participanţii la parada scheletelor.

Citeşte şi Sărbătoarea LUMINAŢIEI, ziua în care sunt pomeniţi şi primesc Lumină toţi cei ADORMIŢI

„La Catrina” reprezintă un schelet îmbrăcat în haine luxoase, similare celor purtate de doamnele bogate la începutul secolului al XX-lea. Personajul a fost creat de artistul Jose Guadalupe Posada, care a satirizat prin picturile sale abuzurile guvernului şi comportamentul oamenilor bogaţi.

În primele zile din noiembrie, mexicanii îşi comemorează morţii. Chiar dacă merg la cimitire şi îşi pomenesc rudele decedate, totuşi, ei organizează festivaluri şi parade prin care tratează moartea cu umor.