ALEGERI PREZIDENŢIALE. Tăriceanu, despre cota unică: Dacă voi fi premier, această taxă nu se va modifica

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri că dacă va fi prim-ministru nu are "nici cea mai mică intenţie" să modifice cota unică de impozitare în următorii ani, una dintre primele măsuri luate de guvernul pe care l-a condus, din decembrie 2004, dar şi pentru că PSD a fost de acord să o păstreze în programul USL şi a fost menţinută în programul Guvernului Ponta, transmite Agerpres.

14 nov. 2014, 12:41
ALEGERI PREZIDENŢIALE. Tăriceanu, despre cota unică: Dacă voi fi premier, această taxă nu se va modifica

„În acest moment vă pot spune clar că nu am nici cea mai mică intenţie, pentru că am şi paternitatea acestei măsuri, dar şi pentru că eu o consider extrem de benefică pentru economie, aşa cum a fost şi la momentul adoptării ei. Adică a scos la suprafaţă evaziunea fiscală, a dat posibilitatea angajaţilor fie din sectorul privat, fie din sectorul public să câştige mai bine, a dat posibilitatea firmelor să acumuleze profituri mai mari, pe care să le poată reinvesti, deci, iată un cumul de efecte benefice”, a declarat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că are dubii că premierul Ponta ar fi dorit să modifice această taxă, având în vedere că în ultima perioadă el a adoptat alte două măsuri de esenţă liberală, măsuri de politică fiscală, şi anume, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale la angajator şi anularea impozitului pe profitul reinvestit.

„Măsuri care au fost propuse tot de mine, în cadrul PNL, ulterior au fost preluate de ministrul de finanţe de la acea dată, domnul Chiţoiu, şi promovate în Guvern. Păcat că PNL a plecat de la guvernare fără să mai poată să culeagă beneficiile politice ale acestor măsuri benefice pentru economie”, a afirmat Tăriceanu.