Primarii UDMR din Covasna îl susţin pe Kelemen Hunor pentru un nou mandat la şefia Uniunii

Primarii UDMR din judeţul Covasna susţin candidatura lui Kelemen Hunor pentru al doilea mandat în fruntea acestei formaţiuni politice, potrivit Agerpres.

08 ian. 2015, 12:02
Primarii UDMR din Covasna îl susţin pe Kelemen Hunor pentru un nou mandat la şefia Uniunii

Potrivit Biroului de presă al UDMR Covasna, decizia a fost luată miercuri, în cadrul unei reuniunii avute la Sfântu Gheorghe, la care au luat parte şi membrii Consiliului Permanent al organizaţiei judeţene.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a menţionat că preluarea conducerii Uniunii de către Kelemen Hunor în urmă cu patru ani a marcat un nou capitol în viaţa formaţiunii şi a dus la o ‘schimbare de generaţii’, iar decizia luată în consens cu primarii a fost de a ‘rămâne pe o cale comună’ şi de a ‘merge împreună în continuare’. El a mai adăugat că a cooperat eficient cu Kelemen Hunor şi consideră că aceasta este „calea spre dezvoltare şi succes” ce trebuie urmată.

‘Odată cu alegerea lui Kelemen Hunor ca preşedinte al UDMR, a început un nou capitol în viaţa Uniunii, care a dus la o schimbare de generaţii şi la reprezentarea mai accentuată a problemelor din ţinutul secuiesc. Nu vom schimba drumul cunoscut cu cel necunoscut, motiv pentru care susţinem candidatura lui Kelemen Hunor, cel cu care în ultimii ani am conlucrat eficient, iar problemele noastre le-a considerat ca fiind şi problemele lui’, afirmă Tamas Sandor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat în urmă cu câteva zile pentru un portalul de ştiri în limba maghiară că a decis să candideze pentru un nou mandat la şefia formaţiunii. Congresul Uniunii ce va avea loc în 17-18 aprilie la Cluj-Napoca, iar deocamdată Kelemen Hunor este singurul candidat. El a fost ales preşedinte al UDMR în februarie 2011, când a preluat funcţia deţinută anterior la Marko Bela.