Concurenţă acerbă pe piaţa de retail. Un mall important a fost scos la vânzare pe internet

Mallul Central Plaza din Bacău, inaugurat în 2009, a fost scos la vânzare pe platforma de anunţuri olx.ro, la un preţ de 4,6 milioane euro, negociabil.

31 ian. 2015, 12:15
Concurenţă acerbă pe piaţa de retail. Un mall important a fost scos la vânzare pe internet

Mallul Central Plaza, din Bacău, a fost inaugurat în 2009 şi este amplasat în centrul oraşului. Dezvoltatorul mallului este Ciprian Savin, iar investiţia s-a ridicat la 8 milioane de euro, potrivit informaţiilor publicate în presă la data inaugurării.

Compania lui Savin a dat însă faliment, iar în 2013 lichidatorul judiciar a anunţat că mallul, evaluat la 27,1 mil. lei fără TVA, a fost adjudecat la licitaţie, fără a face însă public numele noului proprietar, care acum a scos la vânzare imobilul, la preţul de 4,6 milioane euro, negociabil.

Citeşte şi Profită de ultimele REDUCERI, de până la 70%, oferite de brandul NISSA

Competiţia în Bacău este însă destul de mare, printre proiecte importante de retail numărându-se şi mallul Arena Mall şi parcul de retail European Retail Park. Stocul de spaţii comerciale moderne din Bacău se ridică la peste 82.000 mp, potrivit unei analize recente a DTZ Echinox, preluate de wallstreet.ro.

Astfel, potrivit datelor furnizate în vara lui 2014 de DTZ Echinox, în Bacău există 570 mp de spaţii de retail moderne la mia de locuitori, ceea ce face că oraşul să fie unul dintre cele mai aglomerate din România că suprafaţă de spaţii de retail.

Citeşte şi Grupul britanic Debenhams revine în ţară. Deschide magazine în două mall-uri şi face angajări