Marius Striblea: Se aşteaptă desecretizarea unui raport SPP despre Elena Udrea, în dosarul Gala Bute

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, susţine că se aşteaptă desecretizarea unui raport al SPP din perioada în care serviciul s-a ocupat de paza fostului ministru, care ar urma să facă lumină în dosarul "Gala Bute". Raportul respectiv are legătură cu programul Elenei Udrea în data de 6 octombrie 2011, când se presupune că ar fi primit o şpagă de 900.000 de euro chiar în biroul său de la MDRT de la Adrian Gărdean, prin intermediul lui Gheorghe Nastasia.
Ionela Marcu
23 mart. 2015, 17:37
Marius Striblea: Se aşteaptă desecretizarea unui raport SPP despre Elena Udrea, în dosarul Gala Bute

Avocatul Elenei Udrea a declarat că atât apărarea, cât şi acuzarea aşteaptă declasificarea unui raport al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) referitor la programul Elenei Udrea în data de 6 octombrie 2011, când era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi când se presupune că ar fi primit, în biroul său de la minister, o geantă cu 900.000 de euro de la Adrian Gărdean, prin intermediul lui Gheorghe Nastasia.

„În aceste 26 de zile în care doamna Udrea a fost arestată, cu excepţia confruntărilor care au fost cerute de noi şi una cu Topoliceanu cerută de DNA, în aceste probe nu a apărut nimic semnificativ şi s-au mai adăugat doar răspunsurile venite de la minister. Ministerul a răspuns că în zilele de 5 şi 7 octombrie Elena Udrea a semnat acte, pe 6 nu a semnat nimic, nu există nicio menţiune şi, de asemenea, că procedura nu prevedea înregistrarea ministrului la minister atunci când intra sau ieşea. Există şi un răspuns din partea SPP, dar este clasificat. Urmează ca în perioada următoare să fie declasificat şi ca în perioada următoare informaţiile SPP cu privire la programul Elenei Udrea din data de 6 octombrie să apară la dosar. Cu excepţia acestor lucruri nu există date care să dea vreo greutate acuzaţiilor procurorilor şi nu există niciun motiv legal pentru prelungirea arestării preventive„, a explicat Marius Striblea.

„A vorbit mai puţin de o oră, dar a încercat să anuleze acuzațiile procurorilor și să arate că nu există niciun motiv legal pentru care măsura preventivă împotriva sa să persiste (…) Au fost de faţă şi denunţătorii şi am cerut de la DNA înregistrarea audio-video a acestor confruntări pentru a pune capăt acestei telenove, acestei parodii (…)

Văzând şi înregistrarea video şi auzind ce s-a întâmplat acolo, suplimentar procesului de consemnare a răspunsurilor şi întrebărilor, vă veţi convinge că adevărul e de partea Elenei Udrea (…) Procurorii au prezentat în referat doar acele lucruri care le-au convenit„, a declarat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

Citeşte şi: ELENA UDREA află astăzi dacă scapă de AREST. Instanţa a rămas în pronunţare VIDEO

Avocatul fostei şefe PMP a subliniat că nu există niciun motiv legal pentru prelungirea măsurii arestului preventiv în dosarul Gala Bute. Totodată, Marius Striblea a precizat că judecătorii au fost interesaţi să afle de valiza cu bani pomenită în dosar.

„S-au făcut multe discuţii pe aceste confruntări. Judecătorul a pus foarte multe întrebări atât avocaţilor dar şi celor 6 inculpaţi. Elena Udrea are o putere mare de a-i ierta pe cei care greșesc (…)

Judecătorii au vrut să afle despre acea valiză cu bani. Judecătorul a aflat cu stupoare că este doar o singură afirmaţie a d-lui Nastasia şi neînsoţită de altceva”, a dezvăluit Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea.

CITEŞTE ŞI STENOGRAMELE confruntărilor dintre Elena Udrea şi denunţătorii săi din Dosarul Gala Bute

„Elena Udrea a invocat faptul că nici procurorii nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu în Microsoft şi s-a indicat succesiunea etapelor în care iniţial au fost 7 acuzaţii, apoi au rămas doar cinci, s-a făcut propunere de arest preventiv pentru 4 din care a rămas doar una singură.

Într-un final completul de contestaţie a înlătura-o şi pe aceea, respingând definitiv propunerea de arestare preventivă, vorbind de Microsoft”, a dezvăluit Marius Striblea.

Elena Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie, iar mandatul expiră pe 26 martie.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

 

 

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Țara din afara Europei în care trăiesc cei mai mulți români. Sute de mii de concetățeni locuiesc acum acolo
Capital.ro
ORDINUL a fost dat deja în Europa. Regulile care vor fi OBLIGATORII și în România
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Cât costă să cumperi de la bancă un apartament care ar valora 70.000 de euro
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Vacanță în Grecia. Reguli noi pentru șoferii români
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere țigări cu 14 lei pachetul
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
ROMÂNIA, O FORȚĂ uriașă în Europa. Șansă fără precedent pentru ȚARA NOASTRĂ: Cu acestea se termină
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'