DNA, precizări legate de denunţurile formulate împotriva lui VASILE BLAGA

Pe numele lui Vasile Blaga ar exista mai multe denunţuri la DNA, scrie psnews.ro. Reprezentanţii DNA spun însă că liderul PNL nu are în acest moment calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar, dar nu dau detalii despre posibile denunţuri.

03 apr. 2015, 08:13
DNA, precizări legate de denunţurile formulate împotriva lui VASILE BLAGA

Potrivit sursei citate, la Directia Nationala Anticoruptie ar exista nu mai putin de 9 denunturi impotriva co-presedintelui PNL Vasile Blaga. A

Reprezentantii DNA au precizat ca, in momentul de fata, liderul PNL nu are calitatea de suspect sau inculpat in vreun dosar. „Persoana menţionată de dvs. în solicitare nu are calitate de suspect sau inculpat, în niciun dosar aflat pe rolul D.N.A.”, a transmis Directia Nationala Anticoruptie, la solicitarea sursei citate. 

În ceea ce priveste existenta unor denunturi impotriva lui Vasile Blaga, DNA a transmis ca asemenea informatii nu pot fi facute publice.

„În ceea ce priveşte furnizarea de informaţii despre denunţuri acestui punct al cererii dvs. îi sunt aplicabile dispoziţiile art. 25 alin. 3 din Ghidul privind Relaţia dintre Sistemul Judiciar din România si Mass – Media, „informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunţ pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice”. În mod excepţional în situaţia în care autorul sesizării anunţă în mod public că acest act a fost înregistrat la organul de urmărire penală, se poate confirma sau infirma împrejurarea respectivă”, a precizat DNA.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, pe Facebook: Nu cred că Darius Vâlcov m-a denunţat la DNA