Kievul şi separatiştii vor relua la 6 mai negocierile de la Minsk

Ucraina și separatiștii proruși din regiunile Lugansk și Donețk (estul Ucrainei ) - teatrul unui conflict armat de peste un an - își vor relua negocierile miercuri (6 mai), la Minsk, pentru a discuta cu privire la modul în care este pus în aplicare acordul de pace din 12 februarie, potrivit Efe și RIA Novosti.
Alina Costache
04 mai 2015, 16:17
Kievul şi separatiştii vor relua la 6 mai negocierile de la Minsk

‘Am primit o invitație pentru întâlnirea de la Minsk, care va avea loc la 6 mai’ în cadrul Grupului de contact (Ucraina, reprezentanți ai separatiștilor din Lugansk și Donețk, OSCE și Rusia), a confirmat Denis Pușilin, negociator din partea autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk.

Separatiștii speră ca la această reuniune să-și înceapă activitatea grupurile de lucru pentru punerea în aplicare a aspectelor politice ale acordului de la Minsk din februarie.

Pușilin a cerut duminică reluarea de urgență a negocierilor după o nouă escaladare a tensiunilor în estul Ucrainei, în condițiile în care ambele părți se acuză reciproc de încălcarea armistițiului.

Rebelii proruși au denunțat bombardamente cu arme grele efectuate de forțele guvernamentale asupra bastionului lor principal Donețk.

Potrivit negociatorului separatist, ‘forțele insurgente sunt pe cale să-și reia acțiunile militare pe scară largă din cauza provocărilor din partea armatei ucrainene’.

De cealaltă parte, comandamentul militar ucrainean a denunțat încălcarea armistițiului de către milițiile rebele, care au atacat poziții guvernamentale în apropiere de Donețk și portul Mariupol — obiectiv strategic pe coasta Mării Azov — cu mortiere și lansatoare de rachete Grad.

Kievul a estimat la aproximativ 100 încălcările armistițiului de către rebeli în ultimele 24 de ore, o cifră similară cu cea înregistrată înainte de semnarea acordurilor de pace de la Minsk. Ambele părți se acuză reciproc de a fi folosit artileria grea.

Punerea în aplicare a acordurilor de pace a stagnat în ceea ce privește aspectul politic, deoarece Ucraina a adoptat o lege privind autonomia în zonele controlate de separatiști, care prevede ca obligatorie condiția organizării de alegeri locale în conformitate cu legislația Ucrainei, condiție respinsă atât de rebeli, cât și de Moscova.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
A murit marele MAESTRU al filmului. Tristețe mare în România: Jocul s-a terminat
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Vremea face ravagii în România. Ploi torențiale, grindină și inundații. Iată care sunt zonele vizate
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt. Cel mai căutat desert în zilele de vară
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'