Buşoi: PNL îi cere premierului să răspundă iniţiativei preşedintelui privind Institutul Cantacuzino

Europarlamentarul Cristian Bușoi, prim-vicepreședinte PNL, consideră "extrem de oportună" implicarea lui Klaus Iohannis în găsirea celei mai bune soluții pentru salvarea Institutului "Cantacuzino" și cere premierului și Guvernului să răspundă cu "seriozitate și responsabilitate" inițiativei președintelui.
Filip Stan
15 mai 2015, 12:14
Buşoi: PNL îi cere premierului să răspundă iniţiativei preşedintelui privind Institutul Cantacuzino

„Implicarea președintelui României, Klaus Iohannis, în găsirea celei mai bune soluții pentru salvarea Institutului Cantacuzino este extrem de oportună. E nevoie de un efort susținut și unitar pentru a stopa declinul acestei instituții, cauzat de lipsa de preocupare, dar și de lipsa de viziune și de implicare a guvernanților. (…) În perioada următoare, toți factorii de decizie implicați au obligația de a răspunde prompt, cu seriozitate și prin documentare temeinică, demersului președintelui de a media găsirea unei soluții viabile pe termen lung. Nu trebuie să se mai piardă niciun moment, pentru că situația Institutului și a oamenilor de acolo este dramatică”, afirmă prim-vicepreședintele liberal, citat într-un comunicat al PNL remis AGERPRES.

În opinia lui Bușoi, în primul rând, ar trebui pusă în aplicare legislația existentă care prevede finanțarea Institutului pentru producerea de vaccin antigripal necesar sistemului public de sănătate.

„În plus, ar trebui, așa cum a declarat și președintele României, ca Ministerul Sănătății să finanțeze corespunzător activitățile de sănătate publică efectuate de Institut. Am convingerea că, pe termen mediu și lung, Institutul poate deveni chiar un jucător regional pe piața vaccinurilor, mai ales dacă vom găsi un partener internațional serios care sub brandul „Cantacuzino” și în strânsă colaborare cu excelenții specialiști de acolo — care riscă însă să plece dacă situația dramatică de acum se prelungește — să producă vaccinuri ce pot fi exportate în Europa Centrală și de Est”, adaugă vicepreședintele PNL.

Bușoi, citat în același comunicat, îl întreabă pe premier dacă Guvernul este interesat să salveze acest Institut și locurile de muncă de acolo.

„Dacă da, atunci răspundeți cu seriozitate și responsabilitate inițiativei președintelui României. Institutul Cantacuzino (…) trebuie ajutat să-și reia activitatea la maximă capacitate”, conchide prim-vicepreședintele PNL.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Veste bună pentru elevi și profesorii. Vor avea o zi liberă chiar în iunie, înainte de vacanța de vară
Capital.ro
Decizie pentru cei care au aceste telefoane mobile! Devine total INETRZIS de la 1 iunie 2024
Playtech.ro
Cine e Roxana, soția lui Radu Mazăre. A lăsat-o ÎNSĂRCINATĂ în pușcărie
DailyBusiness
Lovitură dură pentru industria jocurilor de noroc! Apar noi modificări în lege!
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Radu Mazăre, tătic pentru a doua oară! A dezvăluit sexul bebelușului + Ce nume a ales
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
La ce sumă ajunge, de la 1 septembrie, pensia unui român care și-a desfășurat întreaga activitate în condiții normale! Daniel Baciu anunță măriri de peste 40%
Capital.ro
Românii ajung direct la închisoare. Se schimbă legea. Pedeapsa va fi garantat cu executare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'