Komorowski afirmă că Polonia nu trebuie să fie un duşman al Rusiei, ci doar a politicii acestei ţări

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, este de părere că țara sa nu trebuie să devină un dușman al Rusiei, însă trebuie să observe schimbarea în rău a politicii ruse, informează vineri agenția de presă Unian, citată de Agerpres. 

22 mai 2015, 08:31
Komorowski afirmă că Polonia nu trebuie să fie un duşman al Rusiei, ci doar a politicii acestei ţări

 „Nu trebuie să ne plasăm în rolul de dușman al Rusiei sau al președintelui rus, însă trebuie să observăm schimbarea adâncă, în rău, din politica rusă. De la politica soft a cooperării, Rusia a trecut la confruntare nu (doar) cu Polonia, ci cu întreaga lume: cu SUA, UE. Acest lucru poate fi văzut în Ucraina, unde continuă confruntarea”, a spus Komorowski, în timpul dezbaterilor televizate cu Andrzej Duda, candidatul opoziției.

Potrivit președintelui în exercițiu, Polonia este parte a lumii occidentale și, împreună cu ea, face totul pentru a obliga Rusia să-și schimbe politica, inclusiv prin intermediul sancțiunilor și al susținerii vectorului proeuropean al Ucrainei, informează Agerpres.

După cum a subliniat Komorowski, Polonia, la fel ca alte state, trebuie să aspire la cooperarea cu Rusia în cazul în care politica rusă se va schimba. ‘Pentru Polonia, Rusia este sigură atunci când nu există aspirații imperiale, când ea vrea să se modernizeze. De fapt, aceasta este Rusia de care avem nevoie. Nu putem deveni un dușman al Rusiei.

Citeşte şi Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski: Îmi este FRICĂ de o ASTFEL de RUSIE

Trebuie să fim acea parte a lumii occidentale care cunoaște mai bine Rusia și știe cum e mai bine să o oprești’, a spus Komorowski.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Bronislaw Komorowski a întrunit cu 1% voturi mai puține ca Andrzej Duda. Al doilea tur urmează să aibă loc la 24 mai.