POLITICIANUL milionar dat dispărut, găsit de poliţişti la o MĂNĂSTIRE

Politicianul milionar din Bacău, dispărut de aproape două săptămâni, a fost găsit de poliţişti la o mănăstire din Neamţ. Cazul rămâne un mister, nimeni nu ştie ce face bărbatul acolo. Înainte de dispariţie, Mihail Lupu şi-a cedat afacerile, inclusiv maşina personală, în mod neobişnuit, celorlalţi asociaţi, cu titlu gratuit, informează România TV.

30 mai 2015, 09:32
POLITICIANUL milionar dat dispărut, găsit de poliţişti la o MĂNĂSTIRE

Poliția Bacău a lămurit o parte a misterului din jurul lui Mihail Lupu, fost candidat la Primăria Buhuşi în 2012 din partea PDL, în prezent consilier local PNL, care de peste două săptămâni nu a mai dat niciun semn de viaţă.

Bărbatul de 40 de ani. proprietar al mai multor afaceri din judet, a fost găsit de polițiștii băcăuani, la o mănăstire din județul Neamț.

„În urma investigațiilor desfășurate în baza sesizării, la data de 29 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Bacău l-au găsit pe bărbatul în cauză la o mănăstire din județul Neamț. Acesta declarat că nu a fost victima niciunei infracțiuni”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

Mihail Lupu a dispărut subit după ce, pe 15 mai, a avut o întâlnire de afaceri cu încă un acţionar şi cu un investitor, Mirel Aconstantinesei, căruia i-ar fi întocmit un act de mână că este dispus să cedeze cele 60 la sută din acţiunile pe care le deţine la firma Viva Feed din localitate.

De la această dată, Mihail Lupu a dispărut fără urmă. Lupu este un membru marcant al PDL, ulterior PNL Buhuşi, şi absolvent al Universităţii de ştiinţe agricole şi medicină veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, domeniul Ştiinţe agricole şi silvice-zootehnice şi doctor în zootehnie.

La data de 26 mai a.c., polițiștii din orașul Buhuși au fost sesizaţi de o femeie cu privire la dipariția, la data de 18 mai, a unui bărbat de 40 de ani din localitate.

CITEŞTE ŞI Un politician milionar a dispărut fără urmă de zece zile. Familia a alertat Poliţia

„Vineri, 15 mai, la ora 1 noaptea, a fost ultima data când ne-am auzit la telefon. Din acel moment, nimeni nu mai stie nimic de el. Si nu e omul care sa lipseasca atâtea zile fara sa dea un semn de viata. Macar pe copil l-ar fi sunat, la cel mult doua zile, ca sa vorbeasca cu el”, a relatat  Carmen Lupu, fosta sotie a afaceristului.

Mihail Lupu era asociat, cu o detinere de 60 la suta, respectiv 50 la suta, la doua firme, Viva Feed SRL din Buhusi, profilata pe fabricarea de furaje, si respectiv „Ferma 1 Bivolari” – Tg. Frumos, din domeniul cresterii pasarilor. Din echipa de asociati mai facea parte si Naghy Mihaly, cu o detinere de 30 la suta, respectiv 50 la suta din partile sociale ale celor doua firme.