Ministrul Apărării din România: Un avion Awax al NATO va face supravegherea electronică a spaţiului aerian

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi că măsurile de reasigurare a țării noastre vizează și spațiul aerian, astfel încât "24 din 24 de ore" se execută misiuni de Poliție Aeriană și aproape zilnic este prezent în spațiul aerian al României un avion Awax al NATO care face supravegherea electronică.
Alina Costache
04 iun. 2015, 11:12
Ministrul Apărării din România: Un avion Awax al NATO va face supravegherea electronică a spaţiului aerian

„În momentul de față se află dislocate în România avioane F16 din Portugalia care pe parcursul lunilor mai — iunie asigură împreună cu noi misiunile de Poliție Aeriană, dar acest serviciu este organizat 24 din 24 de ore și se execută conform standardelor și cerințelor NATO”, a afirmat Mircea Dușa la o conferință de presă prilejuită de prezența la București a ministrului Apărării din Republica Federală Germania, Ursula von der Leyen.

Ministrul a precizat că misiunile de Poliție Aeriană au fost executate anul acesta și anii trecuți de Forțele Aeriene Române în colaborare și cu partenerii NATO.

Zvezda TV: România analizează posibilitatea unei intervenţii în Transnistria

Întrebat de jurnaliștii germani dacă România ar dori și alte măsuri de sprijin și reasigurare în spațiul aerian, cum ar fi pentru transportul aerian rapid dintr-o zonă în alta, ministrul român al Apărării a spus: „Referitor la transportul strategic, România dispune de o capabilitate deosebită”.

„Avem în dotare patru avioane militare pentru curse lungi, alte șapte avioane pentru curse pe distanțe medii și aparate de zbor necesare pentru distanțe foarte mici. În momentul de față dispunem de o capabilitate de transport tactic, cargo și trupe, deosebită, încât nu trebuie să apelăm la sprijinul altor națiuni. În același timp, pe NATO avem cooperarea de la Papa (bază aeriană din Ungaria — n.r.) prin care asigurăm transportul în condiții negociate la nivelul înființării acestui program spre teatrele de operații, în special spre teatrele din Afganistan”, a precizat Dușa.

În acest context, ministrul Apărării a subliniat că „important” este să se pună capabilitățile în comun și să fie folosite cât mai eficient.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Tavi Colen și Alin Oprea, scandal fără sfârșit. Vorbe grele aruncate de cei doi
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'