ALERTĂ: 9000 de soldaţi ruşi, pe teritoriul Ucrainei

Pe teritoriul Ucrainei luptă o grupare de trupe ruse în număr de 9 mii de militari, a declarat locotenentul Serghei Galușko, adjunctul șefului statului major al Operației antiteroriste din Donbas.
Alina Costache
19 iun. 2015, 10:53
ALERTĂ: 9000 de soldaţi ruşi, pe teritoriul Ucrainei

Militarii ruși dispun de 532 unități de vehicule blindate, 153 unități de arme de artilerie, 190 tancuri, 89 unități de sisteme reactive multiple pentru lansare de rachete, 66 de mijloace de apărare aeriană și alte mijloace, informează „Liga.net”.

Oficialul a mai declarat că grupările teroriste numără 33 de mii de militanți care dispun de 368 de tancuri, peste 940 de mașini blindate, 375 de unități de arme de artilerie.

„Inamicul continuă să schimbe locația unităților și să facă rotația lor… pe teritoriul stației Matveev Kurgan și stației feroviare Pokrovskaia (ambele pe teritoriul Federației Ruse) au fost pregătite două eșaloane cu tehnică militară a inamicului pentru a fi trimise pe teritoriul țării noastre și a echipa formațiunile militare ilegale”, a comunicat reprezentantul statului major al operației antiteroriste.

Potrivit afirmațiilor lui Galușko, la stația Matveev Kurgan au fost pregătite pentru a trimise în Ucraina circa 30 de tancuri, 12 mașini blindate și sisteme de artilerie „Akația”. Și la stația Pokrovskaia se pregătesc eșaloane cu armament și tehnică militară nouă pentru a fi expediate insurgenților din estul Ucrainei. Anterior, surse din cadrul Statului Major au anunțat că la hotarul cu Ucraina se află 54 de mii de militari ruși.

Declarațiile oficialului ucrainean sunt confirmate nu și de ultimile date de recunoaștere NATO care susține că Rusia a susținut foarte mult și continuă să susțină insurgenții care au ocupat Donbasul.

În context, vine și recenta declarație a lui Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.

„După cum țineți minte, Rusia mai întâi a declarat că trupele sale nu au fost implicate în evenimentele din Crimeea. Mai târziu însă a recunoscut că anexarea peninsulei a fost planificată cu mult timp înainte și a fost realizată de trupele ruse, iar președintele Putin chiar a decorat cu medalii pe acei care au participat la eveniment”, a menționat secretarul general al NATO.

„Realizarea deplină a înțelegerilor de la Minsk constituie calea spre pace. Escaladarea acțiunilor militare în jurul localității Mariinka de săptămâna trecută e un mare pas în urmă de pe calea păcii și cea mai mare încălcare a tratatului de la Minsk din februarie, de când a fost semnat”, a declarat oficialul NATO.

Potrivit Censor.net, în ultimele două-trei zile activismul insurgenților se concentrează pe sectoarele care mai înainte erau considerate ca liniștite.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'