Mii de imigranţi ilegali au luat cu asalt Canalul Mânecii. David Cameron este îngrijorat de situaţie

Două mii de imigranţi ilegali au luat cu asalt tunelul de sub Canalul Mânecii, ca să ajungă din Franţa în Marea Britanie.

29 iul. 2015, 06:42
Mii de imigranţi ilegali au luat cu asalt Canalul Mânecii. David Cameron este îngrijorat de situaţie

Eforturile lor au fost sortite eşecului, imigranţii au fost opriţi de 200 de membri ai forţelor de securitate, informează România TV. Imigranţii, majoritatea veniţi din Africa, au rupt mai multe garduri ca să se urce în trenurile care traversează Canalul.

Citeşte şi Traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii, perturbat de un protest al imigranţilor

„Este foarte îngrijorător”, le-a declarat Cameron jurnaliștilor, în timpul unei vizite în Singapore. ‘Suntem în strânsă colaborare’ cu autoritățile franceze pentru a face față acestei situații.

Imigranții au pătruns în partea franceză a Eurotunelului, în zona Calais, și au încercat să urce din mers în trenurile de marfă sau de pasageri care mergeau spre Marea Britanie. Cel puțin 15 persoane au fost rănite de trenuri.

Potrivit autorităților franceze, 2.200 de imigranți extracomunitari au pătruns neautorizat în zona căilor ferate, fiind cel mai mare incident de acest gen din istoria Eurotunelului construit pe sub Canalul Mânecii, între Franța și Marea Britanie.